A hölgyeket általában megnyugtatja a tudat, hogy nincsenek egyedül problémáikkal. Most elárulok Önnek egy titkot: sok nő azt gondolja, hogy a férfiak teszik tönkre az önbizalmukat és miattuk, vagy velük kapcsolatos rossz élményeik miatt nincs elég önbecsülésük. Úgy érzik ebből adódnak problémáik, ezért birkóznak meg nehezen a hétköznapok gondjaival és ezért nem találnak megfelelő párt. Ön is úgy érzi, hogy a férfiak tehetnek arról, hogy abba a helyzetbe került, amiben most boldogtalan?  Férfiként és női önbizalomedzőként az a véleményem, hogy nem ennyire egyszerű az összefüggés a férfiak viselkedése és a nők önbizalomvesztése között.

Hogy tűnik el az önbecsülés? Mi a férfiak szerepe ebben?

Párválasztásunkat alapjaiban meghatározza önbizalmunk mértéke. Egy egészséges, reális önértékeléssel megáldott nő tisztában van az értékeivel, tudja, hogy miben nem köt kompromisszumot a párkapcsolataiban. Vagyis képes felmérni, hogy ki az, aki lelkileg és társadalmi, gazdasági szempontból illik hozzá. Nem megy bele akármilyen kínálkozó kapcsolatba csak azért, nehogy egyedül maradjon. Ezzel szemben, akinek alacsony az önbizalma, jellemzően úgy áll hozzá a párválasztáshoz, hogy azt gondolja, sohasem kaphatja meg “álmai társát”, mert „nem méltó rá”, így aztán bármilyen férfi, aki nyit felé, az azonnal potenciális férj és apajelöltként léphet színre.

Sokszor választanak a hölgyek maguknál kevésbé határozott, vonzó, intelligens társat. Az olyan párkapcsolatokra, ahol az egyik vagy akár mindkét félnek problémája van az önértékelésével, jellemző a féltékenység, ami egy idő után aláássa a kapcsolatot. Sajnos, amíg az önbizalom nem kerül a helyére, újra meg újra ugyanazt a típust fogja választani, ami csak még jobban rombolja a pozitív énképet. Ha sokáig marad ilyen helyzetben, észrevétlenül pesszimistává válik, képtelen lesz elhinni azt, hogy jobbat érdemel, ami ahhoz vezet, hogy egyre inkább leértékeli önmagát.

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Ön értékes és megérdemli a boldogságot!

Ha nincsen rendben az önértékelése, akkor a párkapcsolatában olyan dolgokat is megengedhet a partnerének, amik akár megalázók lehetnek. Hagyja például, hogy mások előtt becsmérelje, ugráltassa, vagy eltűrje a verbális vagy akár még a fizikai bántalmazást is. Vagyis hajlandó mindent elszenvedni annak érdekében, hogy partnere elvárásainak maximálisan megfeleljen. Nem képes ellentmondani, azért, mert folyamatosan a férfi elvesztésétől retteg, inkább megalkuszik még a megalázó szituációban is. Újból és újból megbocsát, holott pontosan tudja, hogy partnere méltatlanul viselkedik Önnel. Női önbizalomedzőként úgy látom, hogy leggyakrabban azok a hölgyek, akiknek csökkent az önértékelésük, olyan párt választanak maguk mellé, akik csak tovább rontanak a helyzeten.

A férfiak tehetnek minderről?

Néha nagyon nehéz észrevenni és belátni, de bizony mi magunk vagyunk leginkább felelősek azért, ami velünk történik. Vádolhatunk akárkit a saját rossz sorsunkért, az anyánkat, a testvérünket, a szomszéd bácsit is hibáztathatjuk épp úgy, mint a párunkat. Valójában azonban saját magunkat sodorjuk olyan helyzetbe, amiben egy idő után úgy érezhetjük, hogy értéktelenek vagyunk.

Épp annyira vagyunk képesek elfogadni és szeretni másokat, amennyire ezt magunkkal tesszük. Ha nem találja azt a bizonyos „normális férfit”, akkor érdemes elgondolkodni azon van-e probléma az önbizalmával illetve saját magával!

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Ha úgy érzi, Önnek csökkent az önértékelése, vagy erősebb önbizalmat szeretne, rendelje meg a Női önbizalom titkos tükre című könyvemet. Ebben a könyvben az önbizalom „receptje” mellett többoldalnyi önfejlesztő feladatot is talál! Ezekkel a gyakorlatokkal arra szeretném késztetni, hogy vegye kezébe élete irányítását, erősítse meg, állítsa helyre önbizalmát! Ez az első lépés ahhoz, hogy Önhöz illő társat találjon és olyan életet éljen, amilyenről mostanáig talán álmodni sem mert. Változtatni sosem késő, kezdje el most!

 

 

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft