Menu

Önbizalom-növelés

Agyban dől el!

By: | Agyban dől el! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vannak olyan céltudatos és kitartó emberek, akik tűzön-vízen keresztülviszik, amit elterveztek. Tudod mi a jó hír? Hogy te is lehetsz ilyen, mert ez a képesség fejleszthető!

Képzeld csak el, hogy mondjuk futás közben egy meredek emelkedő tűnik fel előtted. Visszafordulhatsz és kihagyhatod, hiszen már futottál eleget, vagy összeszedheted minden erődet és feljuthatsz a csúcsra!! Ha az utóbbit választanád, valószínű megvan benned az eltökéltség, hogy elérd a célodat az akadályok ellenére is. A céltudatosság, összeszedettség mindent visz. Fontosabb, mint az ész, a kiváltság vagy a szerencse. Amit érdemes elérni az életben, ahhoz rögös út vezet.

Úgy tekints mindig magadra, mint akiben benne van a szívósság és céltudatosság, ami sikerre visz!!

Legfontosabb az úton, maga az út! Mindig el kell indulni és haladni valami felé, nézzük a lépéseket.

1: CÉL!

Válassz egy olyan célt, ami egy speciálás végcél felé visz. Például szeretsz biciklizni, akár gondolhatsz arra, hogy a triatlonra kezdj el edzeni. Nálam az volt, imádok edzeni, életmód blogot akarok indítani, majd saját webshop a következő állomás. Amikor beleteszed a szíved, az eltökéltséged megsokszorozódik, és nagyobb a valószínűsége, hogy eléred a célt. Ezek azért is motiválóak, mert látni fogod a munkád hatását.

2: PONTOSAN HATÁROZD MEG!

A célnak mindenképp kihívást jelentőnek kell lennie ahhoz, hogy küzdeni tudj érte, és egy idő után mérhető legyen a fejlődésed. Például ha az egészséged fontos számodra, tűzd ki célul, hogy az életkorodnak megfelelően legjobb 10%-ot szeretnéd elérni az általános egészségi mutatók terén.Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

3: MOTIVÁLÓ EMBEREKKEL BARÁTKOZZ!

Mindenki spontán utánozza a körülötte élők viselkedését. Kevésbé fog nehéz lenni a feladat.

4: FOGADD EL, HOGY NEM MINDEN LESZ TÖKÉLETES!

A kudarc padlóra fog küldeni, önbizalmad szétszedi. Ne engedd, hogy elrettentsen, inkább előremozdítson. A kudarc legyen az ösztönző. A kudarc része a sikernek.

5: DÍCSÉRD MAGAD!

A gyakorlással eljutsz majd odáig, hogy kitűnő leszel abban, amit egyszer még nehéznek tartottál.

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Vedd észre a lehetőségeket!!

Olyan célt válassz magadnak, amit szeretnél szívedből/lelkedből. Ne máss erőltesse rád, így sokkal motiváltabban csinálod majd! Az eltökélt emberek szeretik mindazt a sok munkát, amit beletesznek egy cél elérésébe, és nem csak az elérendő célt tekintik fontosnak. Számukra egy esetleges baki/ kudarc egyszerűen csak a mesterré váló folyamat része, egy lehetőséget jelent, amiből tanulhatnak valamit. Én elindultam egy úton, amit szívből/lélekből csinálok, akad persze sok kudarc, plusz a személyiségem hozzá ” MOST AZONNAL MINDENT AKAROK, UTÁLOK VÁRNI, NEM VAGYOK TÜRELMES, NA HA EZ NEM JÖN ÖSSZE… MENJEN A LEVESBE, NEM ÉRDEKEL, HAGYOM A … ”  Ahhoz, hogy elindultam valami felé, tanulnom kell, a belső erőmet építő úton vagyok és könnyebben kell feldolgozni az eseményeket. Meg kell kérdeznem mindig magamtól: A jelenlegi helyzetben mi többet tudtam meg magamról? Hogyan használhatom ezt a helyzetet, hogy még jobbá váljak

Tényleg kedvenc idézetem egyike:

” Az út tesz boldoggá, nem a végcél.” 

Régóta gondolkoztam rajta, ki az a bolond, aki nem csak nyerni akar, aki nem csak a célt akarja? Most értettem meg, akkor tudjuk elérni azt, amit akarunk, ha szeretjük magát az utat is, ne az legyen a cél, hogy nyerj, hanem élvezd.

Remélem tudtam adni valami pozitívat!

 

Ne maradjon le az új cikkekről!

Iratkozzon fel és az új cikkekről elsőként értesülhet!

0 Comment