A nem megfelelő önértékelés az élet minden területén problémákat okozhat. A kiegyensúlyozott, boldog élethez elengedhetetlen az, hogy szeresse önmagát, legyen egy egészséges önbizalma. Tudnia kell, hogy a magabiztosság egy tanulható tulajdonság, de tenni kell érte. A mindennapokban nem egyszerű odafigyelni és időt szentelni önmagára, de azt ajánlom, kezdje el, mert hosszú távon mindenképpen megéri fejlődni ezen a területen. Az önbizalom fejlesztés első lépése, amit sokan kihagynak az állapotfelmérés. Ebben segít az önbizalom teszt!

Sokszor lehet szükség egy kis külső segítségre az önbizalom növeléséhez, ezért ne féljen különböző teszteket, gyakorlatokat segítségül hívni, vagy akár tanácsot kérni. Nyugodtan írhat nekem a weboldalon található elérhetőségek egyikén, vagy akár Facebook oldalamon.

Az alábbiakban bemutatom azt az önbizalom tesztet, amit kifejezetten úgy készítettem el, hogy a kezdő lépés megtételében segítse. Az magabiztosság kialakításának alapja ugyanis a felismerés, ezért tényleg jól átgondolva, és őszintén válaszoljon a kérdésekre, ha  valóban reális eredményt szeretne kapni! Amikor kitölti ezt az önbizalom tesztet, egy olyan részletes képet kap magáról, amivel eddig talán sohasem szembesült. Ha valóban szeretné növelni az önbizalmát, akkor ahhoz, hogy elinduljon a fejlődés útján, először tudatosan szembe kell néznie a jelenlegi állapotával. Erre szolgál az önbizalom teszt. Ezt a lépést nem érdemes kihagyni, mert ha nem tudja hol tart éppen az életében, akkor sokkal nehezebb látni, hogy milyen irányba kell elindulnia, nem lehet meghatározni a következő lépést.

Elindulni a fejlődés útján nem könnyű, de lebegjen az a szeme előtt, hogy mindig az első lépés a legnehezebb, és ezután egyre könnyebb lesz, az eredmények pedig majd magukért beszélnek. Hiszen önmaga fejlesztése mindig a hasznára válik. Nagyon fontos, hogy legyen türelmes, ne azonnal akarjon eredményeket elérni. Az önbizalom, a határozottság is egy tanulható képesség, de egy hosszú tanulási folyamat előzi meg. Élje meg az apró sikereket, és legyen büszke minden kisebb lépésre is a cél felé!

Ha szeretne Ön is belevágni, töltse ki az önbizalom tesztet az alábbi gombra kattintva!

Amennyiben a kitöltést követően szeretne további fejlesztő gondolatokat olvasni és gyakorlatokat csinálni, ajánlom figyelmébe a Női önbizalom titkos tükre című könyvet, amely már sok Hölgynek segített elérni az önértékelés javításával kapcsolatos céljait.