Köztudomású, hogy a testünket mozgatni kell, de hogy a lelket is lehet és kell is edzeni, viszonylag kevesen tudják. Pedig szükség van rá az egészséges önbizalom eléréséhez!

A bizalom a világ egyik alapja. A bizalom kényes terület, nem szabad megsérteni, mert nagyon nagy szükségünk van rá.

Az, hogy milyen irányt vesz valakinek az élete, sorsszerű. Nagyvállalatoknál voltam tanácsadó, személyi tréner. Azt tapasztaltam, hogy az egészséges önbizalommal rendelkezők jobban haladtak a feladataikban, és sokkal több sikerélményük volt, sőt az alkalmazottaik is szeretetteljesebben viszonyultak hozzájuk. Ahol az egészséges szintet az önbizalom nem érte el vagy meghaladta, ott nagyon sok konfliktust tapasztaltam. Ez volt az a pont, ahol azt gondoltam, érdemes lenne feltérképezni a harmonikus viszonyokat, és megnézni, hogy milyenek pontosan, mi a természetük.

Kiderült, hogy a harmonikus, önbizalommal teli élet nagyságrendekkel produktívabb, a kihívásokra gyorsabb és jobb válaszokat ad. A konfliktus mintha elkerülné ezeket az embereket. Nem azért, mert nincs nekik, sőt lehet több is, de az önbizalom átsegíti őket azokon az akadályokon, amik miatt mások megtorpannak. Ez idő tájt fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy az önbizalom fejleszthető.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

A nők átka: a szépségfétis

A női önbizalom természete teljesen más, mint a férfié, sokkal törékenyebb. A nők sokkal jobban ki vannak téve a média által sugallt szépségfétis miatt annak a gondolatnak, hogy ők nem elég jók.
Azt nevezem szépségfétisnek, amikor egy olyan hamis etalont alakít ki a tömegkommunikáció a nők fejében, ami megfoghatatlan és a túlnyomó többség számára elérhetetlen. A kommunikációs csatornák megannyi, az avatatlan szem számára észrevehetetlen trükköt alkalmaznak a szépség kidomborítására. A címlaplányok a valóságban köszönő viszonyban sincsenek a sugalmazott képpel.
Ha olyanná akar valaki válni, mint egy retusált modell, az nagy baj. Az összes önbizalmát elveszítheti.

Erre egy egészséges önbizalommal rendelkező nőnek nincs szüksége. Egy hang elcsendesedik a fejében, amely addig csak rossz dolgokat sugallt, miszerint: úgysem tudod megcsinálni, alkalmatlan vagy, nem vagy elég jó, elég szép, mindig is vesztes voltál…

Negatív hozzáállásból pozitívat

Sokak fejében szólnak ilyen negatív hangok, csak nem valljuk be. Másra kenjük, hogy nem akarjuk megcsinálni. Tipikus eset a fogyókúrázás. Valamiért sokan nem fogynak le. Pedig még szenvednek is meg éheznek. A kilók meg maradnak. Ők azok, akik kinyitják a hűtőszekrény ajtaját, és a „nem szabad” helyett azt mondják maguknak, hogy „ennyi még nem árt”. És a fogyókúra eredményességét máris aláásták. Az „ennyi még nem árt” mondat megszegi a szigorú szabályt, ami a „nem szabad most ennem”. A saját szabály megszegése a legnagyobb konfliktusforrás.

onbizalomedzo

Azt tanítom, hogyan álljon le magával vitatkozni az ember, és hogyan győzze meg magát, mi a helyes út. Ennek alapfeltétele, hogy egyáltalán legyen előtte valamilyen út, legyen elképzelése arról, hogy milyen lehetőségei vannak. Van, akinek ez sincs, és egy sémát követ, amit rendszerint anyutól vagy aputól tanult el. Persze nem tudatosan. Ezt látta, számára ez a természetes. Csak nem érti, miért érzi magát ilyen vacakul… Erre már lehet építeni egy foglalkozáson. A tréningek utáni beszélgetéseknél sokan elámulnak azon, hogy amit mondtam, mindig is tudták, de most megerősítést kaptak, valami olyat, ami nagyon jó érzés, és ennek az érzésnek a felidézése majd segíteni fog. Fogalmaz­ha­tunk úgy is, hogy az önmagába vetett hite változott meg, a tükörből már egészen más ember néz vissza, mint a tanfolyam elején. Ezt igenis ki lehet váltani. A többségnél működik.

Persze vannak, akikkel nem lehet ezekről a dolgokról őszintén elbeszélgetni. Olyan erős a saját rossz elképzelésük önmagukról, hogy az már-már rögeszme. Mindenre van kész válaszuk, a kérdés kérdésére is megvan az a negatív attitűd, amivel el tudnak hárítani minden cselekvést, ami a változást elősegítené. Minden tanfolyamon találkozom egy-két ilyen személyiséggel. Ők a kedvenceim, mivel a legnagyobb eredményességet itt lehet produkálni. A teljesen negatív hozzáállást pozitívvá. Hozzájuk fűzöd­nek a legnagyobb sikerélményeim, amiknél már csak az ő örömük nagyobb, hogy sikerült megváltozniuk.

 

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft