Női Önbizalomedzőként  Csemer Boggie Boglárkával beszélgetett az önbizalomról, annak fontosságáról.

Hitelesnek lenni a művészetben nagyon fontos.

A hitelesség – vallja Ő is -,  nem jön magától. Szoros összefüggésben van az önbizalommal, önszeretettel és önmagunk elfogadásával. Bármilyen apró megingást kezelni, orvosolni kell, mert az Önbizalom hiánya azonnal a hitelesség rovására is megy… Az egészséges Önbizalom viszont a művészet szárnya, ami által a művész képes szárnyalni és átadni mindazt a jót, amit átadni gondol közönségének.

Női ÖnbizalomEdző: Mit jelent neked az a fogalom, hogy Önbizalom?

Boggie: Kicsit messziről kezdem. Nemrégiben költöztem, és ahogy az lenni szokott, ilyenkor az ember rég elfelejtett kincsekre bukkan. Találtam egy versikét, amit 11 éves koromban arról írtam, hogy azért énekelek, hogy szebbé tegyem a világot. Egy gyermek romlatlan hitével, és önbizalmával vannak tele ezek a sorok. Mindig így kéne nézni a saját álmainkat… Persze nekem sem megy mindig.. Néha én is le tudom húzni magam, engedem eluralkodni a bizonytalanságot, a félelmet, a kétséget, de ilyenkor elő hívom a lelkem mélyéről azt a 11 éves kis álmodót, és együtt kimászunk a legmélyebb gödörből is.

Női ÖnbizalomEdző: Művészként sokkal több véleménynek vagy kitéve mint egy átlag ember. Ezt hogy tudod kezelni?

Boggie: Nem egyszerű. A közösségi médiának és az internetnek köszönhetően, egy alkotó ember a mai világban állandóan találkozik a külvilág véleményével. Ki azért ül a gép elé, hogy bántson, ki azért, hogy a szeretetéről biztosítson. Mindkettő tud veszélyes lenni. Elég egy gyenge pillanat, és máris indulsz lefelé abba a bizonyos gödörbe. A másik véglettől meg könnyen elszáll az ember. Ezért kellenek az őszinte munkatársak, barátok, hogy mindig legyen tiszta tükröd, amibe nem csak szabad, de bele is kell nézni!

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Női ÖnbizalomEdző: Az elmúlt évek alatt, amióta énekelsz tapasztaltál magadnál Önbizalom változást?

Boggie: 2009 óta, amióta színpadon állok, nagy utat jártam be úgy szakmailag mint személyiségfejlődésben és nőként is. Amikor a nagy sikerek jöttek, azt pont olyan nehéz volt a helyén kezelni, mint a csendesebb, lassabb éveket. Előadóművészként egy kirakatban élünk, még akkor is, ha féltve őrizzük a magánéletünk. Hiszen gondolj csak bele, a dalaim belőlem táplálkoznak, ott vagyok pőrén mindben. Kell, hogy állandóan erősítsem a lelkem, vagy ha úgy tetszik az önbizalmam. Tudnom kell függetlenedni mindattól ami körülvesz, nagyon tudni a saját határaimat, hogy egyensúlyban tudjak maradni.

Női ÖnbizalomEdző: Hol használod leginkább most azt, hogy van Önbizalmad?

Boggie: Igazából mindenhol, de ahol leginkább hasznát veszem az természetesen a színpad. Emlékszem 2009-ben a legelső koncertemen úgy álltam a színpadon mint egy fa, alig mertem megmozdulni. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy saját dalokat énekelj és megmerd osztani a közönséggel. Ma már egészen máshogy van. Van Önbizalmam megénekeltetni a közönséget, vagy valakivel a színpadon elbeszélgetni, vagy éppen interjúkat adni. Az önbizalomhoz szerintem nagyon szorosan kapcsolódik az önszeretet fogalma is. Ha szeretjük és el tudjuk magunkat fogadni teljes mértékben, akkor azzal arányosan az önbizalmunk is nő.

IMG_9800z

Női ÖnbizalomEdző: Te hogyan látod a környezeted? Milyen most a Popszakma?

Boggie: Szerencsére sok zenész barátom van, így a saját szakmámon belül azonos problémákkal küzdő emberekkel is tudok beszélgetni, meg tudom osztani a gondjaimat. Segítjük, és inspiráljuk egymást, amikor egyikünk elbizonytalanodik. Szerencsés vagyok, mert tavaly az Eurovíziót is ezzel a szeretettel, barátsággal átitatott légkörben tudtam végig csinálni. Persze azt is tudom, hogy Önbizalom tekintetében a Művészvilág egy része igen csak becsapós, mert sokan „vetítenek” magukról és egyáltalán nincsenek jóban magukkal, de a körítés hatalmas. Ilyenből rengeteg van.

Női ÖnbizalomEdző: Neked mi a „trükköd”? Mit csinálsz amikor úgy érzed, hogy valami nincs rendben az önbizalmaddal?

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Boggie: Elmélkedek. Kibeszélem magamból a feszültséget.  A férjem és a barátaim nagyon sokat segítenek nekem ebben.

Női ÖnbizalomEdző: Mennyire tudatos nálad az, hogy az emberi értékekről közvetve az Önbizalomról énekelsz?

Boggie: A dalaim remélem hozzájárulnak ahhoz, hogy az emberek jobban érezzék magukat. A Parfüm című dalom például pontosan arról szól, hogy fogadjuk el magunkat külsőleg, belsőleg egyaránt. Nekem az éneklés határtalan boldogság, mert a számomra fontos dolgokról énekelhetek és látom, hogy örömet tudok vele okozni. Ha ez nem így lenne, akkor a dalaimat nem tudnám hitelesen tolmácsolni és a zenének nem lenne meg a művészi értéke. Szerintem ez a maradandó alkotások titka.  A közönség egy idő után kiszúrja a kamut, a mögöttes tartalom nélküli pátoszt. Én szeretem, amikor a koncertjeimen áramlik az energia. Én odaadom magam egészen, és amit ezért a közönségtől kapok, az a világ legnagyobb csodája számomra.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft