féltékenység

Egy kapcsolat több tényező, körülmény és érzés miatt lehet komplikált. De van egy alattomos gondolat, sokszor belső késztetés, ami képes arra is, hogy megmérgezzen egy amúgy jól működő kapcsolatot. Ez pedig a  beteges féltékenység, ami sosem csak úgy magától születik meg bennünk. Nem arról van szó, hogy egyik reggel úgy ébred: Én ma féltékeny leszek. Ezért érdemes a dolgok mélyére ásni, hogy honnan is ered a féltékenység érzése, a nyugtalanító gondolatai, amik nem hagyják nyugodni.

Oka ugyanis mindig van annak, hogy Ön elkezd féltékenykedni. Biztos vagyok benne, hogy ez sokakat érint, egy kedves olvasóm is ezzel keresett meg, írt egy kétségbeesett levelet, amiben segítséget kért tőlem.  

Mert van segítség, mert Önnek is tudok segíteni!

féltékenység

Ok-okozat és a miértek – Járjon utána a féltékenységnek!

Először tehát az okot kell megkeresnie, miért ébredt fel Önben a féltékenység? Sokszor tapasztaltam már személyes tréningjeim során, hogy eléggé gyakori az az eset, mikor nem a jelenlegi, aktuális kapcsolat és partner a kiváltó ok a féltékenységre. Az okozat viszont, tehát maga a féltékenység már a jelenben üti fel a fejét. Mi is történik tehát ilyenkor? Kivetítés. Azaz Ön a múltbéli csalódásait, sérelmeit kivetíti a jelenlegi párkapcsolatára és a férfira, akivel együtt van. Ezt sokszor felismerni is nehéz, ezt kár volna tagadni.

Hasznára válhat, ha sorra veszi, hogy mik azok a dolgok, azok a helyzetek, amikor Önben felszínre tör ez az érzés?

Ha segít, akár le is írhatja, a számadás ilyen szempontból is nagyon hasznos tud lenni.

Utána érdemes végig gondolni azokat a dolgokat, amiket felírt erre a bizonyos listára.

féltékenység

Nézze meg, gondolja át alaposan, hogy jelenlegi párja ezekben a szituációkban valóban okot ad Önnek arra, hogy féltékeny legyen?

Tényleg kétesen viselkedik olykor, simlis válaszokat kap tőle, más nők felé furcsán nagy figyelmet fordít, míg Önre meg kevesebbet? Ha ezek közül bármelyikre is igen a válasz, akkor bizony oka van a féltékenységre. De ha egyik sem igaz a mostani a párjára, akkor a múltban kell keresnie a kiváltó okot. Valljuk be, hogy ez a nehezebb! Sokszor az irányt sem tudjuk, merre kell kutakodni…

féltékenység

A féltékenység mumusa

A mumus bizony ott lapul a háttérben. És mivel a mumusnak az a legerősebb ismérve, hogy rejtőzködő életet él, nehéz megtalálni. A fel nem dolgozott sérelmek, korábbi csalódások, helyzetek, amik a múltban okot adtak arra, hogy féltékeny legyen bizony-bizony az önbizalmán is csorbát ejtenek.

A féltékenység mumusa táplálkozik az önbizalmából is. Hiszen mikor tud igazán elhatalmasodni a féltékenység? 

Akkor, amikor hagyja hogy legyőzze Önt. Ez pedig csak akkor valósulhat meg, ha Önnek annyira sérülékeny az önbizalma,

hogy mindez lehetséges lesz.

Az igazi segítségre itt van szükség! Ebben tudok Én segíteni Önnek!

Önnek is figyelmébe ajánlom két könyvemet! Javaslom, hogy olvasás közben mindenképpen végezze el ÍRÁSBAN a könyvekben található önbizalom és személyiségfejlesztő gyakorlatokat, úgy a leghatásosabb, és azokon keresztül ismerje meg jobban saját magát és az Ön körül élő embereket. A könyvben leírtak sokat segíthetnek az önbizalom fejlesztésében és a mindennapi motiváció meglelésében.

 

Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan írjon nekem, és szívesen várok minden visszajelzést is!

 

Jó olvasást!

 

Kitartást és fejlődést kívánok,

 

Marozsák Szabolcs

Női önbizalomedző

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft