Félnek a férfiak a határozott nőktől?

Sokan gondolják úgy, hogy a túlzottan öntudatos, magabiztos hölgyektől a férfiak megijednek, és nem mernek komolyabb kapcsolatot kialakítani velük. Nézzük mi áll ennek a hátterében, egyáltalán igaz-e ez a feltételezés?

Általában egy erős, magabiztos nő vonzó és kihívást jelet a férfiak számára. A hódítást követően azonban nem biztos, hogy a férfi szeretne olyan hölggyel együtt lenni, akinek látszólag nincs szüksége támogatásra. Egy olyan párkapcsolatban, amelyikben két domináns ember kerül egymás mellé, egyik fél sem szereti, ha irányítják és megmondják neki, hogy mit csináljon. Ez hamar konfliktus helyzetet eredményez, ami később szakításhoz vezethet.

A határozott nő azonban sokszor csak azért viselkedik túl öntudatosan, mert az élete során nem volt, akire számítson, saját magára volt utalva döntéseiben és nehéz élethelyzeteiben. Akár a karrierje, akár a környezete teszi ilyenné – ha nem is tudatosan de – minden hölgy szeretne igazán nőiesen viselkedni. Nagyon kimerítő és lelkileg megterhelő mindig egyedül dönteni, tudván, hogy csak rajta múlik minden. Egy megbízható társ mellett fel lehet oldani ezeket a megterhelő élethelyzeteket. A határozott hölgyek is a magabiztos férfi törődésére vágynak, akire végre számíthatnak.

Félelem a kitárulkozástól

Ahhoz viszont már önbizalom kell, hogy a túlzottan határozott nő önmagát merje adni egy párkapcsolatban. Új és talán félelmetes érzés felvállalni azt, hogy nem vagyunk tökéletesek. Nem tudunk mindig mindent jobban, és képesek vagyunk bármit egyedül megoldani.  Helyes önértékelésre és egészséges önbizalomra van szükség ahhoz, hogy beismerjük és vállaljuk hibáinkat, sebezhetőségünket. Hiszen senki sem tökéletes, amivel jobb minél előbb szembenézni, különben folyamatos csalódások érnek az életben.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Önszeretet és kompromisszum

Nehéz megtalálni az egyensúlyt a túlzott és a túl alacsony önértékelés között. Az első lépés mindig az, hogy megvizsgáljuk milyen a viszony önmagunkkal, mennyire tudjuk szeretni és elfogadni saját magunkat. Ennek mikéntjéről bővebben olvashat A női önbizalom titkos tükre című könyvemben.

Az ember alapvető szükséglete a szeretet. A létfenntartásához mindenkinek szüksége van valakire, aki szereti, és akit szerethet. Ha már beláttuk és el tudjuk fogadni, hogy nem vagyunk tökéletesek, a következő lépés az, hogy tudomásul kell vennünk, hogy kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni kapcsolatainkban.

Megéri határozottnak lenni egy kapcsolatban?

Ahogy egy Facebook követőm fogalmazta:

Ez sokkal komplexebb kérdéskör, minthogy kisfiúnak tituláljuk a magabiztos nőt el nem fogadó férfit vagy “könnyűnek” definiáljuk a kevésbe magabiztos nőket! Kódolva hozzák a férfiak az irányítási szerepet! Azonban a “hiba” sok esetben nem ez! A legtöbb magabiztos nő sajnos sok esetben “harcol”! A legtöbb férfi ezt nem szereti…. így konkrétan nem a magabiztosságtól menekül, hanem az állandó küzdelemtől! Két magabiztos ember között működhet nagyon jól a párkapcsolat (az enyém ilyen!), amikor is tudnak kompromisszumot kötni és “engedni” a másiknak teret.

Úgy gondolom megéri határozottan viselkedni a párkapcsolatainkban, de csak helyes önértékelés mentén. Ha tisztában vagyunk önmagunkkal képesek leszünk a kompromisszumra, ami a jól működő kapcsolatok alapja.

Nem létezik konfliktusmentes kapcsolat! Mindig vannak súrlódások, viták, egyet nem értések a legnagyobb szerelemben is. A problémákon viszont csak akkor tud egy pár felülkerekedni, ha nem legyőzni akarják egymást, hanem a közös, mindkét fél számára elfogadható megoldásokat keresik.

Nem kell kiharcolni a magunk igazát, de fejet hajtani sem a másik akarata előtt. Ahhoz, hogy saját érdekeit képviselje, de képes legyen meghallani a másik felet is, minden nőnek egészséges önbizalomra van szüksége, mert csak arra lehet kiegyensúlyozott párkapcsolatot alapozni.

A nőkkel folytatott munkám során kidolgoztam egy sajátos módszert, amivel hatékonyan segítek a hozzám forduló hölgyeken. Alapelvem, hogy ha önbizalom van, minden van! Olvassa el A női önbizalom titkos tükre című könyvemet és forduljon hozzám bizalommal, ha úgy érzi, Önnek is  segítségre van szüksége.

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

 

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft