Nemrégiben jelent meg egy interjú a Szabadföld.hu-n, ami velem, mint Női Önbizalom Edzővel készült. Ezt olvashatják most:

Attól, hogy van önbizalmad, nem lesz kisebb a hegy, de könnyebb a mászás – erre esküszik Marozsák Szabolcs. Az első magyar önbizalomedző főként nőknek segít „gyúrni”, hogy izmosabb legyen az önbecsülésük.

Akinek van mersze, nekidurálhatja magát az önbizalomtesztnek, amiből kiderülhet, mennyire áll erős lábakon az önértékelése. Marozsák Szabolcs internetes oldalán eddig 9 ezer magyar nő töltötte ki a tesztet: a lehetséges 10 pontból a válaszadók átlagosan csupán 5,8-at adtak maguknak. Tehát a gyengébb nem tagjai – bár általában görcsösen igyekeznek megfelelni minden elvárásnak otthon és a munkahelyükön is – mégsem magabiztosak, és a lelkük mélyén elégedetlenek magukkal. Lehet-e a gyengeség ellen edzeni?

– Az egészséges önbecsülés velejárója a sikeres életnek. Annak van önbizalma, akinek úgy gördül az élete szekere, ahogy szeretné – magyarázza az összefüggéseket az önbizalomedző, aki korábban szervezetfejlesztéssel foglalkozott, s már három éve tart előadásokat, tréningeket e témában. Maga sem hitte, hogy ekkora lesz az érdeklődés. Elsősorban a 25–45 év közötti, iskolázott nők töltötték ki a tesztet és kértek útmutatót, hogyan tegyék rendbe életük különböző területeit.

Kérdés persze, hogy miért a hölgyek szorulnak rá leginkább a tréner tanácsaira. Persze a férfiaknak is akadnak problémáik, de ők nem nyílnak meg olyan könnyen, inkább magukba – vagy éppen borba – fojtják a bánatukat.

– A nők gyakran feláldozzák magukat a munkahely és a család oltárán, aztán csodálkoznak, hogy nem érzik jól magukat a bőrükben. Túl sokat törődnek a kötelességeikkel és azzal, hogy másoknak külsőleg és belsőleg is megfeleljenek. Végül belefásulnak az egészbe. Mégsem adnak rá maguknak esélyt, hogy feltöltődjenek, legyen az a sport, a szórakozás vagy az önfeledt szexualitás. Úgy érzik, meg sem érdemlik, hogy jobb életük legyen – mondja a tréner, aki azt tervezi, hogy női önbizalomklubot alapít.

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Sokan elszánják magukat a változtatásra, de aztán belefáradnak, s megy minden tovább a maga szokásos útján. Ezért fontos, hogy fogjuk a kezét, aki új ösvényre lép. Elég az élete egy-két területét rendbe hoznia, máris az egész megváltozik, amihez kitartás kell. Ha például egy hölgynek sikerül lefogynia, rögtön elismerő pillantásokat zsebelhet be, sikeresebben szerepelhet az állásinterjún. A tréner úgy gondolja: nekünk, nőknek nem kell sutba dobnunk a megérzéseinket, az érzelmeinket. Ahhoz azonban elszánás és tudatosság kell, hogy a vágyott állapot irányába kezdjük el szervezni az életünket – az apróbb-nagyobb sikerélmények visszaigazolják, hogy mindez valóban működik. Az önbecsülés ugyanis kisugárzik, és sosem hiábavaló az „edzése”.

MITŐL FÜGG? Az önbizalom nem egy csapásra keletkezik. A hiány sokszor abból fakad, hogy valakit gyerekkorában sem dicsértek, bátorítottak eleget. Később hasonló szereposztás alakulhat ki a családban, ha mondjuk valakit a párja bizonytalanít el. Az egészséges önértékelés tucatnyinál is több tényezőtől függ: így pl. a párkapcsolat, a szexuális élet, az anyagiak, a munka, a családi és baráti kapcsolatok mellett attól is, szánunk-e elég időt a sportra, a kikapcsolódásra. Igazán figyelünk-e magunkra? Remek módszer a relaxáció, ami segíti az elmélyülést, s így megszülethetnek a megvalósításra érdemes álmok. Az önbizalmat erősítő gyakorlatokkal pedig bárki kortól függetlenül megtanulhatja elfogadni magát.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft