Hány éves vagy királylány?És még hiszel a mesékben?

Azt hiszem, hogy sokan fogják felvonni a szemöldöküket a címet olvasván. Pedig kedves hölgyeim, néha bizony fel kell magunknak tenni elsőre talán kellemetlenül hangzó kérdéseket is. Az előző bejegyzésben a karácsony meghittebbé tételének fontosságáról írtam, most az ünnepek közötti időszak eltöltésével foglalkozom. És, hogy mégis hogy jönnek ide a mesék? Egy rossz szokásra és ennek hatásaira szeretném felhívni ezzel a figyelmet.

Pizsamában a tv előtt

Nincs, aki ne várná azt, hogy a két ünnep között végre ne legyen semmilyen égetően fontos feladata. Ha lenne is, azt úgysem tudná elintézni, hiszen a legtöbb hely ilyenkor zárva tart. Végre a kikapcsolódásé lehet a főszerep. Ha sokáig tartott a karácsonyi vacsora, akkor tovább is alszunk abban a megnyugtató tudatban, hogy most igazán nem kell törődnünk semmivel. Reggelire ott a bejgli és a mézeskalács, ebédre jöhet az ünnepi menü maradéka. Nem is merengünk sokat azon, hogy mivel teljen egy ilyen lustálkodásra ítélt nap, pizsamában vetődünk a kanapéra, a tévé elé és csak nyomkodjuk a távirányítót.

Hány éves vagy? És hiszel még a mesékben?
Folyik a romantika a tévéből

Az ünnepek alatt romantikus filmekkel és mesék-kel van tele a tévé, ki sem tudjuk kerülni a különféle köntösbe bújtatott, vicces, kalandos, állatos, nyomozós vagy épp szuperhősös happy-enddel végződő történeteket.  A film nézése közben azonosulunk velük és már érezzük is főhőseink boldogságát, drukkolunk nekik, hogy egymásra találjanak a szerelmesek és elcsattanjon az első csók. De a film egyszer csak véget ér, és otthagyja a nézőt, aki elkezd a szereplők csodálatosan kerek élete után vágyakozni.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Mi jön a boldog vég után?

A romantikus filmek tökéletességet közvetítő üzenete még azokban is hiányérzetet idéz elő, akik idilli párkapcsolatban vagy harmonikus családban élnek. A vége felirat utáni valódi világról egyik történet sem mesél, aminek az egyik oka, hogy egy igazi kapcsolat ott kezdődik, ahol a romantikus filmek véget érnek. Ráadásul azt sugallják, hogy a boldogság kizárólagos forrása a jó párkapcsolat, hogy bárki megváltozik csak azért, hogy ideális párunkká válhasson vagy, hogy az „igazi” csakis egy sorsszerű találkozáson keresztül léphet be az életünkbe. Lássuk be, ezek a gyermekkorunk meséiben megjelenő fordulatok nem igazán illeszthetőek be a hétköznapokba. A boldog kapcsolat ugyanis nem azt jelenti, hogy nincsenek gondok, hanem azt, hogy ketten együtt néznek szembe a nehézségeikkel és tesznek meg mindent boldogságukért.

Ne a királyfit várjuk!

Épp úgy, ahogy a tökéletes karácsony, a problémamentes párkapcsolat sem létezik. Ne kergessük ezeket az álmokat, ne hasonlítgassuk magunkat, vagy párunkat „mesehősökhöz” hiszen az csak elégedetlenséget csempész a lelkünkbe.
Ha pedig még keressük a hozzánk való párt, ne keverjük őt össze a királyfival, aki fehér lovon érkezik a mesék esetében. Jó, ha tudjuk, de legalábbis elképzeljük milyen partnerre vágyunk és erősítjük magunkban a gondolatot, hogy meg is érdemelünk egy jóravaló partnert.  Még mindig nem tudja, vagy bele sem mer gondolni, hogy ki lenne az igazán Önhöz való partner?

Hány éves vagy? És még hiszel a mesékben?Ebben segít a Női önbizalom titkos tükre című könyvem, amiben olyan technikákat gyűjtöttem össze, amikkel egyszerűen meghatározhatja, milyen tulajdonságokkal rendelkezzen az a férfi, akit társául választana.
Az, hogy milyen életre vágyik, meghatározza azt is, hogy milyen partnerrel tudja ezt megvalósítani. A két ünnep közötti csendes napok ideálisak arra, hogy ezeket végiggondolja. Ebben nemcsak a könyvem, de az oldalamon megtalálható önbizalom teszt kitöltése is segítségére lehet. Tervezzen tudatosan, hogy vágyai valósággá váljanak. Ahhoz, hogy elkezdjen tervezni, egy olyan egészséges önértékelésre van szükség, ami megengedi, hogy hinni is merjünk álmaink megvalósulásában.Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Ha szeretne többet tudni az önértékelést fejlesztő technikákról, olvassa el a Női önbizalom titkos tükre című könyvemet!

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft