Sokan érzik úgy, hogy egy új év kezdete remek alkalom arra, hogy szakítsanak rossz szokásaikkal, megreformálják a párkapcsolatukat, átalakítsák az életüket. Csakhogy a valódi változás mindig belülről fakad, nem elég a körülményeket variálni. Az önbizalom a kulcs.

Rengeteg olyan nő is küzd önértékelési problémákkal, akiről ránézésre a legtöbben épp az ellenkezőjét gondolnák.  Ha az iskolai osztályzatot vesszük alapul, átlagosan 2-es, 3-as között értékelik az életüket a nők. Ez elkeserítő. Célom egy mozgalom elindítása, amely a magyar nők önbizalom-szintjét jelentősen megemeli, hogy idővel ők is képesek legyenek másoknak segíteni. Fel kell ismerni, hogy nem minden pénzkérdés! Apró változtatásokkal a napirendben erőt lehet meríteni például a sportoláshoz, ami jobb külsőt, párhuzamosan erősebb önbizalmat épít.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Ha valakinek nincs a helyén az önbecsülése, akkor a munkájával, pénzügyeivel, párkapcsolatával, sőt, az egészségével is bajok vannak. Kivétel nélkül. Hiszen mindegyik életterület befolyásolja a másikat, így előbb-utóbb a fejükre nőnek a gondok, és kapkodva, tűzoltómunkával, éppen mindig csak a legsürgetőbbet próbálják megoldani. Pedig a fontossági sorrend gyakran mást diktálna. Ne feledjük: a legnagyobb probléma megoldása hozza mindig a legnagyobb nyereséget. Ezért van szükség a szakértőre, aki kívülről átlátva rendszerbe foglalja a megoldást, és személyre szóló, napi szintű tanácsot ad.

Először mindig azt tisztázzuk a hozzám forduló nőkkel, hogy szerintük mit jelentenek olyan alapvető fogalmak, mint az önbizalom, a határozottság, vagy a beképzeltség. Mert ezek igencsak keverednek a fejekben. Majd szétválasztjuk az életterületeket, és egyszerre mindig csak egyet tegyünk rendbe. Igen ám, de ehhez konkrét célkitűzésekre van szükség, ami a legtöbb embernek nehezen megfogalmazható.

Nincs kialakult vágyuk, elképzelésük, sem a magánéletükkel, sem a karrierjükkel kapcsolatban, és számomra ez megdöbbentő. Az első dolog, amelyet mindenkinek tisztázni kellene önmagával: konkrétan, nem általánosságokban mit szeretne kezdeni az életével, mik a célok, álmok, amelyeknek elérése boldoggá, elégedetté és magabiztossá tenné.

Marozsák Szabolcs Önbizalom edző

Állandóan meg akarunk felelni másoknak

A nők többsége rendszeresen küzd azzal az érzéssel, hogy túlságosan meg akar felelni másoknak, és emiatt a saját érdekeit háttérbe szorítja. Vagy gyakran másoktól várja, hogy megoldják a problémáját. Ha sokszor érzi úgy, hogy nincs elég kitartása, esetleg rendszeresen elégedetlen magával, érdemes szakemberhez fordulnia. Önbizalomedzőként már 3500 nőnek segítettem tanácsaimmal teljesebb életet élni. Egy 5 lépésből álló, egyszerű gyakorlatsorral nap mint nap sokat tehet a magabiztosságért, aki változni szeretne.

1. Merítsen önbizalmat korábbi sikereiből!
Gondolja végig, majd írja le életének azon eseményeit, amikor valamilyen sikert, eredményt ért el, és ez örömteli érzéssel töltötte el. Vegye elő a listát, és olvassa át, amikor úgy érzi, összecsapnak a feje felett a hullámok.

2. Tartsa be ígéreteit, főleg önmagának!
Az önmagának tett, de be nem tartott ígéretek révén úgy szivárog el az önbizalma, mint lufiból a levegő. Ha folyton fogadkozik, de nem teszi meg, amit elhatározott, arra tanítja magát, hogy megbízhatatlan és ne higgyen önmagában. Inkább ne ígérjen, ha tudja, hogy úgysem tartja be, vagy csak kevesebb és kisebb dolgokat, de azokat tartsa is be.
Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet
3. Tegyen úgy, mintha…
Pszichológiai vizsgálatok igazolják, hogy bizonyos testi változtatásokkal lelki és érzelmi változások idézhetők elő. Ha önbizalmát szeretné növelni, húzza ki magát: hasat be, mellet ki, fejet fel, nézzen a másik szemébe és mosolyogjon!

4. Ügyeljen a megjelenésére!
Kinézetünk befolyásolja a közérzetet. Lehet, hogy nem teljesen elégedett a külsejével, ám ha törődik magával, tetőtől talpig csinos és rendezett, azzal több oldalról is támogathatja önbizalmát.

5. Kerülje a negatív embereket!
Akik örökké aggodalmaskodnak, kételkednek mindenben, panaszkodnak, kritizálnak, „elszívják” az energiáját, és a bizonytalanság, tehetetlenség, kiszolgáltatottság érzését erősítik. Önbizalom-növeléshez olyan emberek társaságát keresse, akik pozitívan gondolkodnak, és tesznek a boldogulásukért.

Írtam egy könyvet, amit a IDE kattintva megtekinthet!

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft