Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a külső megjelenés és az önbizalom szorosan összefügg. Sokan ezt tévesen leegyszerűsítik arra, hogy aki szép, annak van önbizalma, aki viszont nem az a klasszikus szépség, annak nincs. A helyzet azonban ennél jóval összetettebb, nagyrészt ugyanis az önbizalmon múlik a kisugárzás, a vonzerő. Egy stylist segíthet abban, hogy sokkal stílusosabbak legyünk, eltérjünk az átlagtól, kitűnjünk a tömegből – és mi adna önbizalmat, ha nem ez?

Árulkodó öltözködés

Vajda Alexandra stylist szerint nagyon sok ember önbizalmát tükrözi az öltözködése. Jó néhányan például túlöltözik magukat, a hivatásukat, illetve a saját stílusukat, mert nincs önbizalmuk, emiatt nem tudják, hogy kell felöltözni. Ez lényegében egyfajta túlkompenzálás, a belső bizonytalanságot próbálják elfedni a túlöltözéssel, ami azonban elérheti az ellenkező hatást is, vagyis árulkodó is lehet.

Önbizalom teszt

Hogyan mutatja a stílusunk a magabiztosságunkat?

Vajda Alexandra szerint egy ember magabiztosságát olyan apró jelekből lehet lemérni, mint például hogy bevállal-e egy erősebb színt, egy vörös rúzst, egy feltűnő felsőt, vagy éppen cipőt. Ha igen, az világosan utal rá, hogy van önbizalma, nem fél attól, hogy feltűnő lesz, és mások megnézik. Aki rendben van belül önmagával, annak ez nem probléma.3

Hogyan foglalkozik egy stylist az ügyfelével?

Minden esetben egy személyes találkozó az első lépés, ahol a stylist kérdéseket tesz fel a delikvensnek, amik alapján megpróbálja meghatározni a stílusát, megbeszélik, hogy az érintett min szeretne változtatni. Ezután jön az átalakulás: fodrász, kozmetika, vásárlás, gardróbfrissítés. Vajda Alexandra szerint 10-ből 8 ügyfél tényleg képes változtatni a stílusán az együttműködést követően, a maradék 2 pedig az esetek többségében nem is akarja igazán. Komoly eredményeként tartja számon egy elvált férfival való munkáját, aki azóta sikeresebb, magabiztosabb, kinyílt, jól érzi magát a bőrében, így az ellenkező nem képviselői is jobban érdeklődnek iránta.

Önbizalom teszt

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft