Randiztunk. Miért nem hív újra?
Megvolt a várva várt találkozó, nem is sikerült rosszul, a férfi mégsem jelentkezik, mégsem kér újabb randevút. Mi lehet az oka ennek?

Kevésszer érzi magát az ember olyan nyomorultul, megalázva, mint mikor a kiszemelt férfi felszívódik az első randevú után. Vajon leszerepeltem? Jobban megismert, és így már nem kellek neki? Mégsem tetszem neki? Számtalan kérdés kering ilyenkor az emberben. Ezek a kérdések és frusztrációk egytől egyig az önbizalom lerombolásához vezetnek hosszútávon.

Bea leveléből idézek:

” Véleményem szerint egy önbizalomhiányos nőnek leginkább egy normális párkapcsolat segít, akkor is, ha nem a férfi adja vissza az önbizalmát, hanem a férfi által gyorsabban helyére kerülnek a dolgok. A nők általában nem a toronyórát várják lánccal, nem a csecsebecséket, hanem tiszteletet. A férfiak gyakran az első benyomások alapján ítélnek. Ahelyett, hogy adnának egy esélyt annak, aki elsőre nem tökéletes. Én pesti lányként újfent vidékről felköltözve, nem a domborulataim mutogatásával díszelgek, pedig megtehetném minden nap, leesne egy-két ember álla, ha úgy öltözködnék. De nem teszem, azt szeretném, ha egy férfi a külsőn kívül lássa meg a belső szépséget, értéket. Viszont most nekem is lenne egy kérdésem: két ember találkozása után, ha van összhang, akkor mért nem lesz folytatás? Mért nem jutnak el arra a pontra, hogy újra találkozzanak? Az életünk során nem egyszer fordul elő ilyen helyzet.”

Mint Női Önbizalomedző, le kell, hogy szögezzem: két ember találkozása egy nagyon bonyolult esemény, a két ember alapszemélyisége, pillanatnyi élethelyzete, aktuális érzelmi állapota, kapcsolatrendszere mind meghatározza azt, hogy mi lesz a találkozás kimenetele. És ahogy sok ember életében látom, az, aki keres, sokszor nem is egy “vasat tart a tűzbe”, talán mérlegeli, hogy melyik partner lehetne a legmegfelelőbb. De azt, hogy mi alapján mérlegeli, még sokszor ő sem tudja! Benyomások és érzések, tudattalan, ám kusza szövevénye irányítja a “kémiát”. Nem azt mondom, hogy az ön estében ez utóbbi játszotta a főszerepet, hisz a felsorolt tényezők bármelyike és ezek variánsai mind szóba jöhetnek. De mivel erről keveset írt, nem tudnék konkrétumot mondani.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Inkább azt firtatnám, vajon miért nem tudott ez az úriember nyíltan, egyértelműen kommunikálni önnel arról mit érez, hogy és miként dönt. Az emberek félnek megbántani másokat! Ahogy látom ez egy lényeges probléma, ami megnehezíti a gondolatok és érzelmek szabad áramlását két ember között! Olyan félelmek vannak a porondon ilyenkor, amik lehetetlenné teszik a szituáció megbeszélését. Nézzen magába, hány kérdést tett volna föl, ha nincs egy belső szorongás, a kudarctól való félelem, illetve a cidri, hogy kiadja magát, és visszaélnek a jóhiszemű nyíltságával. Pedig azokat a kérdéseket tudatosan végig kellett volna gondolnia, bátran feltennie egészen addig, míg tényleges választ nem kap rájuk. De nem, ön most nekem teszi fel ezeket. Bocsásson meg, nem kritizálom ezzel, csak próbálok rávilágítani arra, hogyan kellene legközelebb csinálnia. Gondolja, hogy a másik emberben nem ugyanezek a sejtelmes, tudatalatti rossz érzések vannak? De igen! Egymástól, egymás reakcióitól és saját félelmeinktől félünk. Nem bírunk bátran őszintének lenni! Érti? Nem bírunk a saját rossz érzéseinkkel. És elmegy egymás mellett két olyan ember, akik között kialakulhatott volna valami csoda.

Pedig az emberek az erős, a gondolataikat kimondó, érzelmeiket nyíltan vállaló emberekhez vonzódnak, nem csak a párkapcsolatban, de bármilyen relációban. Gondolja végig, hogy legközelebb miket tisztáz, hogyan teszi ezt. Vegyen erőt magán és a rossz érzésein! Biztos, hogy képes rá, és legközelebb jobban sikerül a találkozás akár ezzel az úriemberrel akár egy másikkal.

Blikk_Marozsak-Szabolcs-onbizalomedzo

A nőkkel folytatott munkám és kérdőíves tesztjeim segítségével nemcsak egy sajátos módszert dolgoztam ki, amellyel hatékonyan tudok segíteni a hozzám fordulókon. A fenti levéllel kapcsolatos véleményemet az alábbi gondolattal zárnám le: nem szabad, hogy egy rosszul sikerült randevú elvegye a kedvünket az újabb kísérletektől, és az önbizalmunkat sem szabad letörje, mert, ha önbizalom van, minden van – vagy minden lesz, amit szeretnénk.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft