önbizalom

Már 3500 nőnek segítettem tanácsaimmal teljesebb életet élni. Egy 5 lépésből álló, egyszerű önbizalom növelő gyakorlatsorral! Nap mint nap sokat tehet a magabiztosságért, aki változni szeretne.

Mik a „tünetek”?

– A legtöbben nem is tudnak arról, ha nincs elég önbizalmuk, csak annyit vesznek észre, hogy valami nem jó az életükben. Rosszul érzik magukat a bőrükben, sem a munkájukban, sem az emberi kapcsolataikban nem találnak örömet. Sodródnak, egyik napról a másikra küzdenek a mindennapokkal, és a közelébe sem kerülnek egy teljes értékű életnek, amire a szívük mélyén vágynak. Márpedig az önbizalom alapdefiníciója nem más, mint a hit abban a képességünkben, hogy úgy vezetjük az életünket, ahogyan mi szeretnénk. Sajnos kisebbségben vannak, akik igazán így éreznek. És ez nem azon múlik, ki, mennyire gazdag, szép-e vagy csúnya, végzett-e egyetemet, családban él-e, avagy szingli, hanem hogy ki, mennyire elégedett az életének egyes területeivel. Hogy milyen mértékben tudja megélni a vágyait. Tudja, hogyan szeretne élni, és folyamatosan közelít az általa megálmodott, ideális állapothoz. Egyedüli mércénk, ami igazán számít, csakis a saját véleményünk lehet arról, ahogyan élni szeretnénk, és ehhez képest minden eltérés az önbizalom rovására megy.

Önbizalom teszt

A kártyavetés nem segít

– Sokan próbálnak manapság kapaszkodót keresni az ezotériában. Jósoktól, horoszkópoktól remélik, hogy majd megmondják nekik, mit kell tenniük, ahelyett, hogy áttekintenék a saját életüket és megoldást keresnének rá. Ez az önbizalom teljes hiánya. Jövendölések helyett én inkább mindenkit arra buzdítok: ismerjék fel, hogy minden életterületük összefügg egymással. Például a párkapcsolati problémák a karrierre és a testi egészségre is kihatnak – ahogy azt alaposan feltérképezzük a hozzám fordulóknál egy teszt segítségével. Miért is jó az önbizalom? Hogy képesek legyünk átgondolni a problémákat és hatékonyan cselekedni a megoldás érdekében. Képesek legyünk tervezni, álmodni és megvalósítani a céljainkat. Akinek nincs önbizalma, az valójában nem hiszi el magáról, hogy van képessége bármit is tenni a változásért, és az sikerülhet. Korábban már annyi kudarc érte, hogy visszahőköl, és inkább bele sem kezd az egészbe. Feladta. Pedig a mottóm szerint önbizalommal ugyan nem lesz kisebb az előttünk magasodó hegy, de biztos, hogy könnyebben felmászunk rá!

Azonnal elkezdhető

Töltsük ki a női önbizalom-tesztet az oldalon, és próbáljuk ki az alábbi gyakorlatokat. Működik!

1. Merítsen önbizalmat korábbi sikereiből!

Gondolja végig, majd írja le életének azon eseményeit, amikor valamilyen sikert, eredményt ért el, és ez örömteli érzéssel töltötte el. Vegye elő a listát, és olvassa át, amikor úgy érzi, összecsapnak a feje felett a hullámok.

önbizalom

2. Tartsa be ígéreteit, főleg önmagának!

Az önmagának tett, de be nem tartott ígéretek révén úgy szivárog el az önbizalma, mint lufiból a levegő. Ha folyton fogadkozik, de nem teszi meg, amit elhatározott, arra tanítja magát, hogy megbízhatatlan és ne higgyen önmagában. Inkább ne ígérjen, ha tudja, hogy úgysem tartja be, vagy csak kevesebb és kisebb dolgokat, de azokat tartsa is be.

önbizalom

3. Tegyen úgy, mintha…

Pszichológiai vizsgálatok igazolják, hogy bizonyos testi változtatásokkal lelki és érzelmi változások idézhetők elő. Ha önbizalmát szeretné növelni, húzza ki magát: hasat be, mellet ki, fejet fel, nézzen a másik szemébe és mosolyogjon!

önbizalom

4. Ügyeljen a megjelenésére!

Kinézetünk befolyásolja a közérzetet. Lehet, hogy nem teljesen elégedett a külsejével, ám ha törődik magával, tetőtől talpig csinos és rendezett, azzal több oldalról is támogathatja önbizalmát.

önbizalom

5. Kerülje a negatív embereket!

Akik örökké aggodalmaskodnak, kételkednek mindenben, panaszkodnak, kritizálnak, „elszívják” az energiáját, és a bizonytalanság, tehetetlenség, kiszolgáltatottság érzését erősítik. Önbizalom-növeléshez olyan emberek társaságát keresse, akik pozitívan gondolkodnak, és tesznek a boldogulásukért.

önbizalom

 

Figyelmébe ajánlom két könyvemet, amelyek olyan hatékony gyakorlatokat tartalmaznak az önbizalom növelésére, amelyek már sok Hölgynek segítettek.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft