Ezúttal az MCult nevű city-magazin nyomtatott példányába került be egy velem, mint Női Önbizalomedzővel készült interjú. A print anyagok megtalálhatóak Budapest legdivatosabb szórakozóhelyein!

„Elkezdett formálódni bennem, hogy miről is lehetne tréningeket tartani, és az önbizalom kérdése vetődött fel. Sok nővel találkoztam, és látom rajtuk, hogy van bennük egyfajta feszengés és szorongás, amelyet szerencsémre mindig érzek.”

Gondoltad volna, hogy 2015-ben itt fogsz tartani?

Pályakezdőként határőrtisztnek mentem, Moszkvában tanultam két évig, aztán hazajöttem, mert rendszerváltás miatt elölről kellett kezdenem a főiskolát. Nem gondoltam, hogy valaha női önbizalomedző leszek.

Honnan meríted az inspirációt a munkához?

Leginkább magamból, ugyanis ha találkozom valakivel, akivel elkezdünk beszélgetni, akkor a hozzáállásáról, megnyilatkozásairól sok minden eszembe jut magammal kapcsolatban. Ezeket a felismeréseket szoktam inspirációként használni, vagy kimondani másoknak.

Számodra ez munka vagy inkább küldetés?

Az önbizalom leginkább küldetés. Azt gondolom egy-két év múlva ez lesz az, amivel foglalkozni fogok. Úgy látom, valóban van erre igény, mert az emberek nem nagyon értik, hogy mi történik körülöttük, ki mit miért csinál. Zűrzavarosnak látom az emberek életét. Úgy fújja őket a szél, mint a száraz leveleket.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Te hogyan definiálnád, mit is jelent a probléma?

A probléma a két egymással ellentétes, egyforma nagyságú erő. Én úgy gondolom, hogy szomjas vagyok, és nincs itt víz. Ettől probléma. Ha azt gondolnám, hogy van víz, vagy nem vagyok szomjas, akkor nem lenne probléma. Az ember maga állítja föl saját magának a problémát. Akár érzelmi, akár kapcsolati, akár munka, akár társadalmi jelleggel. Ha én úgy gondolom valamiről, hogy szerintem így van, és találok magamban egy ellentétes nagyságú, ellentétes irányú, de hasonló gondolatot, akkor abból problémát generálok. Mindenkinek van problémája, hiszen saját maga problémákat alkot egész nap. Részben megoldjuk, részben nem, mindenki a saját maga érzésvilágának megfelelően. Vannak, akik rosszabb állapotban vannak érzelmileg, ők nem oldják meg a problémákat, és vannak, akik jobb állapotban vannak, ők általában meg tudják oldani. Sokszor abban kell segítenem valakinek, hogy néhány alapvető dolgot megértsen az életével kapcsolatban, majd azt felhasználva döntéseket tudjon hozni, hogy hogyan fogja megoldani a problémáit, melyiket szünteti meg, és ezáltal mit fog kiváltani.

Természetesen nekem is vannak problémáim.

Az emberek úgy működnek, hogy kitalálnak maguknak valamit, és elindulnak ebbe az irányba, hogy megvalósítsák, de gyakran akadályokba ütköznek. Kérdés, hogy ezeket leküzdik, vagy sem.

Mindig létrehozunk valamilyen új állapotot, amit szeretnénk megvalósítani. Van, aki ezt öntudatlanul csinálja, és ilyenkor sok felhalmozódott, megvalósíthatatlan problémába ütközik, és csapádba esik. A rossz érzések abból fakadnak, hogy valaki úgy érzi, nem halad egy vágyott állapot elérése irányába.

Ha te rosszabb állapotban vagy, és sok a problémád, hogyan tudod biztatni az embereket?

Könnyű őket bíztatni. Nekem elég, ha csak beszélek valakivel, az már önmagában javítja az érzelmi állapotomat. Szerintem a legkönnyebben úgy tud magának az ember segíteni, ha másoknak segít. Meg kell kérdezni, hogy: „hogy vagy”? Látnom kell, hogy valóban elindul-e a kommunikáció, és ha ezt látom, hogy ezt én okoztam már boldog vagyok.

Mit gondolsz, 2015-ben mi a legnagyobb problémája a nőknek?

Ez ügyben adatokkal tudok szolgálni. A weboldalon van egy női önbizalom teszt, melyet már majdnem ötezer nő töltött ki tavaly szeptember óta. A teszt 46 kérdésből áll, egy ember éltének 46 részre bontása. Minden egyes életterületükkel kapcsolatban 1-től 10-ig meghatározzák, hogy mennyire érzik magukat jól, hiszen akkor van valakinek önbizalma, ha minden kérdésre kilencest vagy tízest ad.

Amiben a leggyengébbnek érzik az életüket, az az, hogy nincs elég pénzük és idejük arra, hogy kényeztessék magukat. De ide tartozik a sport is, mert nem sportolnak eleget. Ezekre adják a legkevesebb pontszámot maguknak. Utána jön az anyagi állapot, a szex és a gyerek. Ezt az öt dolgot tudnám kiemelni, mint legfontosabb eredmény.

62592_IMG_3560

Az elmúlt 10 évben történt változás?

Szerintem nem, mert az emberek keveset változnak maguktól. Csak úgy nincs pozitív változás. Kevés ember foglalkozik a saját lelki állapotával, a lelki személyiségének alakításával. Mivel nem foglalkoznak vele, nem történik semmi, ha mégis, akkor az valamilyen katartikus élmény hatására van, esetleg pozitív, de inkább negatív irányba történő változás. Olvastam, hogy ma Magyarországon azok, akik rendszeresen sportolnak, a lakosság 2-5 %-át teszik ki, ami szinte semennyi.

Akkor hány százalék lehet az, aki rendszeresen és tudatosan foglalkozik magával?

Mitől változott volna 10 év alatt bármi is?

Mitől más ez a tréning, mint a többi önbizalomfejlesztő gyakorlat?

Nem ismerem az összes önbizalomfejlesztő tréninget. Három vagy négy embernek nézem az írásait és a weboldalát, és abból következtetem ki azt, hogy mindenki kulcsként fogja fel ezt a dolgot. Egy mozgalmat szeretnék életre kelteni, és elindítani. Ennek nagyon fontos része, hogy azok a hölgyek, akik eljöttek, ezt tovább vigyék. Látom, hogy ők maguk fejlődtek, és képesek másoknak segíteni, ezért szeretném, hogy franchise partnereimmé váljanak. Szeretném, hogy olyan női önbizalomklubokat működtessenek, ahová azok a hölgyek, akik már elvégeztek egy tréninget, kettesével és hármasával párba állva egymást segítenék az életben az általam kialakított módszer szerint.

Az én szerepem az egészben az, hogy olyan módszert és szabályt mutassak embereknek, amit felhasználva képesek önmagukon is, és másokon is segíteni.

Az előadásokon beszélünk az önbizalomról, annak hiányairól, és hogy hogyan kerültek ebbe a csapádba. A tréningen már olyan konkrét lépéseket teszünk, és olyan gyakorlatokat csinálunk, amelyekkel szeretném, ha megtanulnák az ott résztvevők, hogy hogyan kell ezt az életükben alkalmazni. A klubban pedig ezt folyamatosan alkalmaznák.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft