Lehúz vagy felemel?

Engem sokan ismernek önök közül, találkoztunk egy-egy előadás alkalmával, olvassák a Facebook posztjaimat, látogatják a weboldalam blogját vagy olvasták a könyvemet. Fontosnak tartom, hogy ne csak Önök ismerjenek engem, én is szeretném jobban megismerni azokat a hölgyeket, akikkel nap mint nap virtuális kapcsolatban állok az internet segítségével. Ezért mostanában számos kérdést teszek fel Önöknek a Facebook oldalamon és amellett, hogy így jobban megismerem a közösséget, érdekes következtetésekre jutok a hölgyek válaszai alapján.  

A legutóbbi kérdésem kapcsán kiderült például, hogy a válaszadó 915 hölgy többsége (65%) párkapcsolatban él. Tovább érdeklődtem ebben a témában, mivel egy korábbi kérdés eredményeként kiderült, hogy a  többség (677 válaszadó 75%-a) nem várta a szerelmesek ünnepét. Ezért kíváncsi voltam, vajon hogy nyilatkoznak párkapcsolatuk minőségéről: Lenyom, vagy felemel a jelenlegi vagy a legutóbbi párkapcsolata?

Bevallom azt gondoltam, hogy triviális a kérdés, hiszen ki és miért pazarolná az idejét lehúzó kapcsolatokra? Hölgyeim, kiderült, hogy tévedtem! Összesen 571 válasz érkezett, ami alapján kiderült, hogy azok, akik párkapcsolatban élnek, mindössze 49%-uk érzi építőnek ezt a kapcsolatot.
Ezért úgy érzem érdemes ránézni arra, hogy mikor kell tényleg elgondolkodni azon, hogy egy kapcsolat fenntartása több energiánkat viszi el, mint amennyit kapunk belőle. Sok múlik ugyanis ennek az egyensúlynak a megteremtésén.

Ismerjük fel, építsük le, ami rombol!

Egy kapcsolat általában a rózsaszín ködből és az idillből indul és a szürke hétköznapokba fut ki. Nem kell azonban, hogy itt véget érjen a történet, fenn lehet tartani, sőt számos esetben még el is  lehet mélyíteni az egymás iránti szeretetet. Vannak azonban azok a szituációk, amikor látható, hogy igazából már nincs mit fenntartani. Nézzük meg, honnan lehet sejteni azt, hogy egy kapcsolatban már nincs hosszú távra elegendő türelem és szeretet?

Ha már többször megpróbálták megjavítani, de újra és újra ugyanazok a harcok dúlnak kettejük között.

Ha egy ideje azon tépelődik, hogy kiszáll a kapcsolatból, de mindig talál egy időhúzó, mentő kifogást, egy újabb határidőt vagy feltételt.

Amikor azt veszi észre, hogy nem a saját érzéseivel van elfoglalva, hanem partnere viselkedésére keres megfelelő kifogásokat.

Ha már gyűjtögetni kell a kapcsolat folytatása melletti érveket, és ezek általában nagyon gyengék. Például azzal nyugtatja magát, hogy ennél jobbat úgysem találna, vagy hogy legalább nem egyedül ébred reggelente.

Amikor az az utolsó mentsége a rossz kapcsolatára önmaga előtt, hogy “másnak sem jobb, mindenhol vannak problémák”.

Reménytelennek látja megoldani a problémát, mert meggyőződése, hogy a másik fél azt hiszi, minden rendben van, ezért  bűntudatot kelt magában.

Csak azért nem lép, mert nem akarja, hogy mások úgy nézzenek Önre, mint aki felrúgott egy szövetséget. Még csak elképzelni sem tudja, hogyan jelentené ezt be a családjában, vagy a barátai körében.

Lehúz vagy felemel?Mire utalnak ezek a helyzetek?

Amellett, hogy a kapcsolat menthetetlenségét jelzik előre, a személyiségről is sok mindent elárul, ha valaki sokáig, vagy visszatérően ilyen helyzetben találja magát. Gondolom nem mondok újdonságot azzal, hogy amikor saját magunk szükségletei elé helyezünk másokat, vagy a világ elvárásait, az bizony az alacsony önértékelés jele. Töltse ki az önbizalom tesztet itt és tudja meg, hányadán áll az önbizalom témájával. Fontos, hogy felismerje a helyzetet, amiben van és még fontosabb, hogy képes legyen elhinni, hogy nem az az egyetlen megoldás, hogy eltűri a rosszat.Töltse ki a díjmentes ÖnbizalomtesztetAhhoz, hogy ezt felismerhesse el kell kezdenie a saját magáról alkotott képet átgondolni és elkezdeni az értékeire koncentrálni. Ez persze nehéz munkának bizonyulhat, ha Ön egy olyan kapcsolatban él, amiben partnere csak azt hangsúlyozza, hogy (szerinte) min kellene változtatnia.
Semmi nincs veszve azonban, higgye el, van hatékony segítség, hogy végre kitalálja, hogyan szeretne élni és rájöjjön milyen társra lenne szüksége.

Ha úgy érzi, hogy Önnek párkapcsolata miatt, vagy bármilyen okból kifolyólag csökkent az önértékelése, olvassa el a Női önbizalom titkos tükre című könyvemet. Ebben a könyvben az önbizalom „receptje” mellett olyan önfejlesztő feladatokat is talál, amik mentén el tud indulni. Ezekkel a gyakorlatokkal arra szeretném késztetni, hogy képes legyen a jó tulajdonságaira fókuszálni és ezeket erősíteni. Ez az első lépés ahhoz, hogy elkezdjen abban gondolkodni, hogy a változtatás szükséges az életben hiszen ugyanazokkal a szokásokkal nem fogunk boldogabban élni.Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelésA női önbizalom titkos tükre

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft