A múlt néha gúzsba köti az embert, nehéz a rémes emlékektől szabadulni. Szerencsére  erre is van megoldás!

“Az elfojtásokról, az önbüntetésről, a mások bajainak átvételéről, – felvállalásáról, a történtek utáni utólagos filozófiák gyártásáról, az önvédelem hiányáról, az “önkéntes” teljes kiszolgáltatottságról – ide lőjjetekről, a magamat saját hajamnál fogva csak azért is kihúzom, hiszen mindenek ellenére még élek. etc, etc. Mit tehetek, ha gyerekkorban egy túl korán olvasott könyv olyan mély bűntudatot okozott, amely még ma is meghatározza életemet. Akarattal túl akarom tenni magam a múlton, de a minden napok történései, különböző szereplői nem engedik. Megfeszítve küzdök, de már kezdek besokallni. Köszönöm, ha válaszol, ha nem nem, majd legközelebb. üdv: L.Zs.”

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Sajnálattal hallom ezt az érzelmi válságot, melyben hosszú évek óta él! Át tudom érezni azt a szenvedést és magányt, amit ez a helyzet okoz. Nem tudom, hogy melyik lehetett az a könyv, ami ekkora hatással lehetett önre. Mivel nem részletezi, azt sem tudom, hogy mi lehet az a bűntudat, – illetve mivel lehet kapcsolatos – ami ilyen szinten megnyomorítja a lelkét. Két dolgot tudok javasolni. Az első, ami az önbizalomedzés lényegi alapja, hogy tudatosabb és bölcsebb tervezéssel zárja ki az életéből minél nagyobb mértékben azokat a tényezőket, embereket, melyek előhozzák önnél ezt az érzést. Gondolja végig, hogy mely életterületén mit szeretne elérni és alkosson erre egy reális, megvalósítható akciótervet, vegye az erőt, hogy nap, mint nap dolgozzon ezen és így sok örömhöz juthat, hiszen az öröm a kis és nagy célok megvalósításának sikeréből származik. Ezzel csökkentheti azt a súlyos negatív érzést, ami a gyermekkori “traumából” származik.

A másik legalább ennyire fontos teendő, hogy kezdjen el többet tanulni a tudatalatti folyamatokról, hogy elkezdje jobban megérteni valójában mi zajlik önben. Milyen lehetséges okok vezették ide és milyen módon lehetne ezeknek a negatív hatásait gyengíteni és hosszabb távon megszüntetni. Erre rengeteg iskola, módszer létezik. Nézzen szét, keresse meg az önhöz leginkább illő módszert és szorgalmasan gyakorolja. Tegye mindezt azért, mert különben élete ebben a fájdalmaktól, veszteségtől és lemondásoktól teli sivár kerékvágásban fog tovább folyni! Minden jobb, mint az, amiben jelenleg él! Szerezzen erőt az első tanácsomból és javítsa lelki alap-állapotát a másodikkal, erősítse önbizalmát!

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft