Rengeteg nővel beszélgetek a munkám során, és sok visszajelzést kapok nap mint nap. Nagyon sokan mesélnek arról, hogy a különböző pozitív idézetek, mint amilyeneket a Női Önbizalomedző Facebook oldalán is olvasnak, mennyit segítenek nekik a mindennapokban, és hogy mennyire szeretik őket. Ezért arra gondoltam, hogy írok erről egy kicsit bővebben, hogy Ön is jobban megérthesse ezeknek az idézeteknek a lényegét.

Hogyan segítenek az önbizalomnövelő, pozitív idézeteket?

A pozitív önbizalom idézetek a hozzáállás átalakításában segítenek. Ha sokszor látja, vagy hallja a pozitív üzeneteket, akkor jobban megérti azokat, megmarad a gondolataiban, és egy idő után pedig elkezd hinni bennük. Ezek a pozitív megerősítésként szolgáló kis üzenetek könnyen elérhetőek, és csak pár percet vesz igénybe, ha valaki akár csak menet közben rá akar pillantani, elolvasni néhányat, emiatt sokan használják ki ezt a lehetőséget. Úgy is mondhatjuk, hogy ez a legelső, legkisebb, sokszor nem is tudatos lépés az önbizalom növelése felé.

Az emberek nagy többségénél életük részévé, egyfajta szertartássá vált a közösségi oldalak napi szintű böngészése. Már csak azért is, mert itt tudják könnyedén nyomonkövetni ismerőseik életének alakulását, és sokan ezeken az oldalakon tartják a kapcsolatot barátaikkal is. Sőt, vannak akik itt ismerkednek, vagy veszik fel a kapcsolatot régebbi ismerőseikkel. Ha már felkeresik ezeket az oldalakat, megakad a tekintetük egy-egy látványos, egyértelműen kommunikáló poszton. 

A közösségi oldalakon történő posztolást a női önbizalom témájában 2011-ben kezdtem el, így már elég nagy tapasztalatom van. Ennek a munkának egy érdekes eredménye az, hogy egyre jobban megismerem a hölgyek gondolkodását, érzésvilágát, problémáit, vágyait, és így egyre jobban megtanulom, hogyan lehetek a  segítségükre. Ennek eredménye új könyvem is, az ”Új élet szakítás után”. Mert látom, hogy egy nő életének ez a legnehezebb időszaka, amit a szakítás előtt, közben, után él át.

Én voltam az egyik első olyan Facebook-ozó hazánkban, aki fényképekre írta a poszt fő üzenetét, mert már akkor észrevettem, hogy az ilyen típusú posztok népszerűbbek.

Természetesen ezek az eredmények annak is szólnak, hogy maga a női önbizalom témája nagyon népszerű, hisz 6,5 éves pályafutásom alatt több mint 250.000 követő jutott el arra az elhatározásra, hogy rendszeresen szeretné látni az elkészített posztjaimat.

Célom, hogy ezekkel a posztokkal is segítsek a követőimnek a mindennapi életüket átgondolni, kicsit tudatosabban átlátni.

Sokan le is töltik ezeket a Facebook és Instagram posztokat, és a követők arról számolnak be, hogy úgy érzik pont jókor jön egy-egy ilyen gondolat. Olyan érzésünk van sokaknak, mintha tudnám milyen élethelyzetben vannak, és pont jókor érkezik ez a kis érzelmi segítség. Olyan visszajelzéseket kapok, hogy már csak ezek olvasgatása is segítséget nyújt egy adott szituáció kedvező megoldására, mert nagyon igazak az írások, és sokkal egyetértenek.

Sok saját gondolatom mellett más emberek idézeteit is használom ebben a tevékenységemben, hiszen vagyok már annyira tapasztalt, hogy tudom nagyon sok bölcs ember gondolatait is érdemes közvetíteni az oldalaimon. Régebben több kritikát kaptam azért, hogy “ez csak egy idézetes oldal”. De azt veszem észre, hogy egyre többen kezdik használni ezt a módszert. 

Ennek a fajta kommunikációnak az eredményességét mutatja az az aktivitás is, ami ezeket a felületeimet jellemzi. Manapság a közösségi oldalaimra jellemző, hogy naponta (!) több mint 20.000 felhasználó aktív (lájkol, megoszt, vagy hozzászól egy-egy poszthoz) és egy nap több mint 100.000 felhasználóhoz ér el legalább egy üzenetem. Ennek hatására naponta 10-20 hölgy keres meg engem üzenetével azért, hogy tanácsomat kérje egy nehéz helyzettel kapcsolatos döntésben.

Mi áll a háttérben?

Általában azok a hölgyek szeretik az önbizalomnövelő idézeteket, akikben van egy kis bizonytalanság, akár tisztában vannak ezzel az önbizalomhiánnyal, akár ez egy nem tudatosult, rossz önértékelésből ered. Mégpedig azért, mert ezekre a nőkre van hatással, az ő problémáikat enyhíti. Ön hányszor olvas ilyen önbizalomnövelő, pozitív idézeteket? Lehet Önnek is önbizalomhiánya van? Ha nem tudja biztosan, tesztelje!

Töltse ki díjmentes önbizalom tesztünket!

Ez egy szubjektív teszt, ami az Ön saját véleményén keresztül ad értékelést. Az önfejlesztés alapja a felismerés, ezért tényleg jól átgondolva, és őszintén válaszoljon a kérdésekre. Ha  valós eredményt szeretne kapni, ne hazudjon magának!

Amikor kitölti, egy olyan átfogó képet kap magáról, amivel eddig talán sohasem szembesült.

Olvasson önfejlesztő könyveket!

Ha szereti a pozitív gondolatokat, akkor egy olyan könyvet is érdemes elolvasnia, melynek célja, hogy Ön jobban érezze magát, felismerje az életében jelen lévő gátakat és megoldást találjon azokra, hogy boldogabb lehessen.

E célból írtam a következő könyveket: ITT TALÁLJA!