A szívnek nem lehet parancsolni. Ez valóban így van? Ha rosszul bánik velünk a kedvesünk, akkor őt hibáztassuk, vagy magunkat, hogy hagyjuk? Miért is szeretjük a rosszfiúkat?

Gyakori történet, hogy valaki foggal-körömmel ragaszkodik egy kapcsolathoz, pedig szinte csak szenvedést jelent számára. Miért szeretünk bele olyan emberekbe, akik nem méltók a szerelmünkre? Miért hagyjuk kihasználni magunkat? Ha valaki visszaél a feltétlen szerelmünkkel, akkor rá legyünk mérgesek vagy önmagunkra, hisz újra és újra bizalmat szavazunk neki?

önbizalom

Éva nevű olvasónk írja:

„A párommal nem tudok semmit megbeszélni őszintén, és én már ezt lelkileg nem bírom. Több mint 5 éve élek vele párkapcsolatban, és nagyjából 2 éve megromlott a viszonyunk és a nemi életünk is… Mindig csak kifogásokat keres. Sajnos már 2 éve csak 3-4 hetente élünk nemi életet, mert neki az nem hiányzik, és nekem ez nagyon megalázó. Durván beszél velem, de elvárja, hogy én mindig mosolyogjak, és legyek jókedvű, kedves. Évek óta folyamatosan megaláz engem, megtilt dolgokat, például, hogy a barátnőimmel beszélgessek. Azt szeretné, hogy állandóan vele foglalkozzak. Önző ember. Ha nem azt teszem, amit ő szeretne, akkor szó szerint elküld a fenébe csak durvább szavakkal… Nagyon szeretem őt, de már elfáradtam lelkileg, testileg, mindenhogyan mellette. Főzök, mosogatok, takarítok, mindent szó nélkül megcsinálok, ugyanis nem vagyok lusta. De nem vagyok boldog mellette. Ő csak akkor imád engem, ha itt hagyom pár hétre és akkor azt sem tudja, hogyan kérjen bocsánatot tőlem. A változás azonban csak 2 hétig tart, azután ugyanúgy aláz, és leír mindenféle senkiházinak. Párkapcsolati tanácsadóhoz nem hajlandó velem eljönni. 37 éves vagyok, a párom pedig 43 éves… Sokszor úgy élünk, mint egy nyugdíjas pár.”

önbizalom

Évához hasonló történeteket gyakran hallok női önbizalom-edzőként. Fő célkitűzésem, hogy segítsek a hölgyeknek helyreállítani az önbecsülésüket. A legfontosabb kérdés az ilyen kapcsolatokban, hogy miért tűri el valaki a méltatlan bánásmódot? Valószínűleg azért, mert nagyon gyenge az önbizalma, nem tartja magát érdemesnek egy kölcsönös megbecsülésen és tiszteleten alapuló, egyenrangú kapcsolatra, vagy úgy érzi, neki olyat találni lehetetlen.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Évának és sorstársainak üzenném:

„Miért nem inkább egy olyan férfivel létesít kapcsolatot, aki jól bánna önnel? Nagyon sok férfi van a világon. Szedje össze a bátorságát, és lépjen ki a nem működő kapcsolatból. Ezen az úriemberen nagy valószínűséggel nem fog tudni változtatni. Viszont önmagán igen! Higgyen magában, higgyen abban, hogy eljön az igazi. Azt figyeltem meg, hogy a hölgyek legtöbbször azért nem lépnek tovább, mert nem hiszik, hogy kaphatnak jobbat, többet. Dolgozzon magán, hogy meglehessen az az érzése, hogy ön egy főnyeremény! Legyen igényes önmagával szemben először, aztán pedig a választásában!”

Marozsák Szabolcs

Női önbizalomedző

 

Amennyiben az önbizalom teszt kitöltését követően szeretne további fejlesztő gondolatokat olvasni és gyakorlatokat csinálni, ajánlom figyelmébe a Női önbizalom titkos tükre című könyvet, amely már sok Hölgynek segített elérni az önértékelés javításával kapcsolatos céljait, valamint új könyvemet Új élet szakítás után címmel.

Tudjon meg többet a könyvekről a képre kattintva!

Ne féljen segítséget kérni! Számos lehetőség van az önbizalom növelésre! Nyugodtan írhat nekem a weboldalon található elérhetőségek egyikén, vagy akár Facebook oldalamon.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft