Ön is csak egy bábu akit folyton irányítanak?

Bizonyára Ön is került már olyan helyzetbe, hogy azt érezte, ott áll az élet “sakktábláján” és fogalma sincs, merre kellene lépnie. Sokszor nagyon nehéz elindulni, lépni, főleg a jó irányba. Taktikázni, játszani a játékszabályok szerint sem mindig könnyű. De mi van akkor, ha nem is tud lépni, ha nem tudja, mit tegyen, ha csak egy helyben vesztegel vagy inkább visszafelé lenne a legjobb lépni? Azt gondolom, sokaknak lehet ismerős ez a helyzet.

Ezen a bizonyos sakktáblán meglátásom szerint kétféle ember, kétféle játékos van. 

Van, aki igazi sakkjátékos és van, aki csak szimplán bábu. 

No, de mi a különbség a kettő között? Nézzük is ezt meg közelebbről!

A bábu könnyen eldőlhet, míg a sakkjátékos délcegen áll

A bábu ott áll a mezőn és arra vár, hogy valaki vagy valami elmozdítsa. Hogy végre lépjenek vele. De mi történik akkor, ha ez egyszer csak megtörténik? Természetesen többféle forgatókönyv is elképzelhető, de ami közös ezekben a változatokban az, hogy Ön csupán következménye, okozata, rosszabb esetben csak elszenvedője lesz ennek a lépésnek, ennek a döntésnek. Joggal merül fel a kérdés: vajon miért? 

Miért hagyja, hogy más vagy esetleg mások válasszanak Ön helyett lépési irányt? 

De talán nem is ez a jó kérdés, hanem az, hogy miért nem Ön lép? Miért nem Ön dönt? Miért éri be csak a bábui léttel, miért nem lesz inkább igazi részese és résztvevője ennek a nagy sakkjátszmának? 

Ön is csak egy bábu akit folyton irányítanak?

Nehéz kérdések, nehéz válaszok… Nem tagadom, hogy azok. De ideje, hogy szembenézzen ezekkel! Ha fenti leírásban magára ismert, akkor eljött a változás ideje! Véleményem szerint a legnagyobb veszély abban, ha Ön csupán csak bábu a sakkjátszmában, hogy bármilyen külső lépés vagy hatás könnyen fellökheti Önt a mezőn, vagyis gond nélkül kimozdíthatja Önt a saját egyensúlyából anélkül, hogy Ön ez ellen bármit is tudna tenni. 

Ez a külső erő lehet egy rossz főnök, egy kelletlen rokon vagy barát, de még a társa vagy párja is, aki oda pakolja Önt a sakktáblán, ahová csak szeretné. Így Ön tulajdonképpen csak passzív résztvevő az egész játszmában. Ezzel szemben az igazi sakkjátékos nem hagyja, hogy mások döntsenek helyette, ő lép, mer és játszik. Aktívan részt vesz hát a játszmában, nemcsak várja a külső hatásokat. Azonban, ha Ön nem tudja, hogy kellene ezt meglépnie, hogyan tudna bábuból játékos lenni, akkor kell a segítség! Hiszen bábunak lenni nem egy boldog helyzet, ez nem egy kielégítő állapot. Ideje rajta változtatni! Tudom, hogy nehéz és hogy egyedül nem megy! De ezért vagyok én, ebben tudok Önnek segíteni! 

Hiszen, mi lehet annak hátterében, hogy Ön bábuként definiálja magát és úgy is viselkedik? 

Bizony-bizony, az önbizalomhiány áll az egész mögött. 

Mivel Ön nem tudja vagy nem akarja a saját lépéseit megtenni, az önbizalma ezáltal nap mint nap csak csökken. Ez Önnek sem lehet jó érzés… 

Vegye kezébe a könyvet, kattintson a képre!

Tegyen hát ellene!

Személyes önbizalom-tréningjeim során azon dolgozunk együtt, hogy Ön bábuból igazi, belevaló, erős személyiségű és önbizalmú sakkjátékos legyen.

Kezdetnek kattintson a képre és töltse ki a következő izgalmas tesztet, amihez útmutatónak olvassa el Önnek írt első könyvemet is, a Női önbizalom titkos tükre c. önismereti írást.

Utána indulhat is majd a személyes edzés! Induljon a sakkjátszma!

Ön is csak egy bábu akit folyton irányítanak?

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft