új élet

Van, hogy nehéz eldönteni, maradjunk-e benne egy rossz kapcsolatban, vagy inkább válasszuk az (ideiglenes?) egyedüllétet, és a kezdjünk új életet, kockáztatva, hogy esetleg sosem fut be a nagy Ő. Ebben a helyzetben az egyetlen dolog, amire szükség van, az egy jó adag önbizalom!

Amikor úgy érzi az ember, hogy a meglévő párja nem az igazi, és a boldogságra nem sok esély maradt, össze kell szednie a bátorságát az újrakezdéshez, ami nem könnyű, különösen akkor, ha régóta tart a kapcsolat. Kati leveléből idézek.

„Negyvenöt éves budapesti nő vagyok, nyolc éve van egy párkapcsolatom, amolyan se veled se nélküled típusú. Ha őszinte akarok lenni, már lemondtam arról, hogy a férfi, akit szeretek, elvesz, de persze a szívem mélyén olykor feltámad a remény. Többször megpróbáltam új életet kezdeni nélküle, de nem sikerült, nagyon ragaszkodom hozzá. Azt mondja, ő szabad madár, nem akar elköteleződni, de attól még szeret, és nincs más nő az életében. Hiszem is, meg nem is a dolgot, mert a kedvesem nagyon jó pasi, és sikeres, és okos, imádják a nők. Engem igazából sosem vállalt fel egészen.

új élet

Nélkülem járkál el a barátaival, akik tudnak rólam, de sosem lehettem a csapat része, mint a többi barátnő. Nem lakunk együtt, igaz, ha úgy alakul, nálam alszik – vagy én nála, de sose forszírozta, hogy éljünk egy fedél alatt. Mikor felvetettem, hogy én szeretném, kibújt a válasz alól. Félek, hogy elveszítem, ha nagyon erőltetem a dolgot, és már nem vagyok fiatal és sokkal csinosabb lányok szaladgálnak facéran a városban, szóval tartok tőle, hogy nem találok már senkit magam mellé, olyat mint ő meg pláne nem. Félek, hogy elhagy, félek, hogy benne ragadok ebben a megalázó helyzetben, szóval nem vagyok jól a bőrömben.”

új élet

Mint Női Önbizalomedző, úgy vélem, hogy könnyű beleragadni efféle csiki-csuki helyzetekbe. Ugyanakkor az Ön kezében a döntés, és ez mégiscsak jó hír. A leveléből kiderül, hogy van egy konkrét elképzelése arról, hogyan tudna boldog lenni. De, ahogy beszámol róla, a kezdeti próbálkozásai után már beletörődött abba, hogy ezen a kapcsolaton nem képes változtatni. Inkább már bánatos, érzi a veszteséget. Csakhogy a félelmei uralják a cselekedeteit, teszik döntésképtelenné. Ez így csak ronthat a helyzeten!

Változtatnia kell! Ha nem változtat a hozzáállásán, akkor egyre rosszabbul fogja érezni magát.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Mit tud tenni? Meg kell növelnie az időközben megcsappant önbecsülését. Mire van hatással az önbizalom? Első körben változtasson a külsején. Hisz attól fél, hogy “már nem vagyok fiatal és sokkal csinosabb lányok szaladgálnak facéran a városban”. Menjen el egy szakemberhez, aki megmondja önnek milyen módon kell étkeznie, egy személyi edzőhöz, aki megtanítja mit és hogy érdemes sportolnia, és kérjen segítséget barátnőjétől, aki segít önnek külsőleg is megújulni. Ezek az első lépések. Természetesen ezeket követnie kell még olyanoknak, amik már nem a külsejével, hanem a személyiségével foglalkoznak, illetve azzal, hogy mely más életterületén kell és hogyan változtatnia.

Nem tudom, milyen anyagi körülmények között él, de mindenképpen javaslom, hogy fordítson pénzt, energiát és időt önmagára. Nekem most úgy tűnik, hogy az élete, az életminősége, illetve a mindennapi közérzete múlik azon, hogy visszanyerjen valamennyit az önbizalmából. Ha ezt megteszi, higgye el, hogy másképp fog a kapcsolatára és párjára tekinteni. De ő is önre.

Ajánlom figyelmébe a Női önbizalom titkos tükre című könyvet, amely már sok Hölgynek segített elérni az önértékelés javításával kapcsolatos céljait, valamint új könyvemet Új élet szakítás után címmel.

Tudjon meg többet a könyvekről a képre kattintva!

 

Ne adja föl! Ha sikerrel jár, két kimenetele lehet a dolognak. Az első, hogy párja újra felfigyel magára, vonzóbbnak tartja, és közelebb akar majd kerülni önhöz. A másik, hogy megjelenik egy olyan férfi – a félelmei ellenére vannak ilyenek – aki komolyan veszi majd, és jobban vonzódik önhöz.

Nem szabad engedni, hogy egy rosszul működő kapcsolat elvegye a merszünket az újabb kísérletektől, és az önbizalmunkat sem szabad letörje, mert, ha önbizalom van, minden van – vagy minden lesz, amit szeretnénk.

 

Marozsák Szabolcs

Női önbizalomedző

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft