Mottó:
„Ennyi idősen már sokkal hamarabb, percek alatt elrendezem magamban, ha nem sikerül valami. Persze, ez annak is köszönhető, hogy sok dolgom van, de a mostanra megerősödött önbizalmam is kell hozzá.”

/Détár Enikő/

Barátom lett az idő

Mért kéne szégyellni a korunkat? – vallja Détár Enikő, aki sosem tagadta le, hány esztendős. Pedig akár meg is tehette volna, mert szerencsés, kortalan külsővel áldotta meg a sors. Igaz, tesz is azért, hogy minél jobban nézzen ki: egy nagy sikerű, kés nélküli szépészeti kezelésen járt.

– Milyen önbizalom-csomagot hoztál a gyerekkorodból?
– Azt szoktam mondani, hogy én egy komplexus-pláza vagyok. De ezt viccesen kezelem, egészséges iróniával, és jól elszórakozok rajta. Furcsa, hogy az idő múlásával egyre inkább megbékélek magammal, és jobban érzem magam a bőrömben, mint huszonéves koromban, pedig akkor fiatalabb voltam és szebb volt a bőröm. Szembenéztem azzal, amit nem tudtam elfogadni a külsőmön, mérlegeltem, és volt, amin változtattam. Mégis az idő érlelte meg bennem az igazi önbizalmat. Persze manapság is előfordul, hogy néha izgulok vagy kiakadok valamin, illetve nem vagyok annyira magabiztos, ám hamarabb elrendezek magamban mindent, mint korábban. Közben igyekszem olyan szinten tartani a testemet és arcomat, hogy az vállalható legyen.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

 

– Érdekes, hogy sok színész a hétköznapi életben kevésbé magabiztos, míg a színpadon abszolút felszabadul.
– Tény, hogy a színpadon arra is képes az ember, amire a civil életében esetleg nem. Ez lelkileg és fizikailag is értendő. Olyan a színpad, mint a szerelem: érdekesebb, vonzóbb és ragyogóbb lesz tőle mindenki. Nem csak előadás előtt, hanem civilként is igaz, hogy a figyelem, amit egy nő megad magának sminkelés közben, vagy amíg a hajával bíbelődik, az egyfajta meditáció. Önmagunkra irányuló figyelem és szeretet, ami nagyon fontos!

– De nem is olyan egyszerű figyelmet adni magunknak.
– Igen, főleg mert önmagunk mellett a munkára, a partnerre, a gyerekekre, a szülőkre és a barátokra is figyelni kell. Bevallom, én nem tudok mindig, mindenkire figyelni, és ezt igyekszem megbocsátani magamnak. Van, amikor az egyik kap nagyobb hangsúlyt, és van, amikor a másik.

onbiz_detar_eniko3

 

– A Mary Poppins musical madaras asszonyaként döbbenetes a maszkod: idős nénivé változol. Nem nyomasztó?
– Nem, sőt nagyon szeretem! Pedig felismerhetetlenül megöregítik az arcomat, hiszen egy 70 pluszos néni a karakterem. Igyekszem mozgással, gesztussal, hangszínnel is segíteni a szerepet és hitelessé tenni. Annyi csillivilli szerep után imádom ezt a gyönyörű feladatot!

– Sok művésznő nem vállalja a korát, de te sosem titkoltad…
– Miért is tenném? Egyrészt úgyis megírják az újságok, másrészt hadd ne kelljen már szégyellni, hogy hány évesek vagyunk! És ezt a legkomolyabban mondom. Sőt, ha van bennünk egy viszonylagos, őszinte béke, akár büszkék is lehetnénk arra, ahogy ennyi idősen kinézünk. Viccesnek tartom, amikor valaki 1-2 évet letagad, és nem értem az okát. 48 vagy 51: nem teljesen mindegy?! Megint csak azt mondhatom, nekem egyre inkább barátom az idő, színésznőként is. A mai napig járok meghallgatásokra, – divatos szóval castingra – ami már a kisebb társulatoknál is bevett szokás. Van olyan szerep, amit megkapok, de van, amit nem. És ennyi idősen már sokkal hamarabb, szinte percek alatt elrendezem magamban, ha nem sikerül valami. Persze, ez annak is köszönhető, hogy sok dolgom van, de a mostanra megerősödött önbizalmam is kell hozzá.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

 

– Az Ultherapy kezelésre miért vállalkoztál?
– Szerencsém van, mert csak mostanában jelentek meg a szemem körül az első, jobban látható ráncok, de azért természetesen szerettem volna egy kicsit feszesebb arcot. Viszont a nyakam világéletemben zavart. Genetikai adottság, hogy hosszú, vékony és ráncosodik.

onbiz_detar_eniko4

 

– Milyen előnyök győztek meg a kezelés mellett?
– Nyáron nincs egybefüggően 2 hetem arra, hogy bármilyen, drasztikusabb beavatkozásnak alávessem magam, de amúgy is jobban hiszek a kollagén termelés stimulálásával létrejövő bőrfeszesítésben, arcemelésben. Ráadásul ez csupán egyszeri alkalmat igényel. Mindenképpen szempont volt számomra, hogy ha kell, másnap biztosan tudjak játszani, és semmiféle kockázat ne legyen. A MOM park melletti stúdió kellemes környezete, és a pozitív kisugárzású, hiteles, szimpatikus munkatársak is meggyőztek arról, hogy igent mondjak. Bár elvileg legalább három hónapot kell várni, amíg teljesen megmutatkozik az eredmény, 6 héttel utána a kedvesem már látott némi hatást. Nem titkolom, hogy érzékeny emberként az átlagnál jobban éreztem a kezelést, de ez hozzátartozik a szépüléshez. Főleg, amikor egy ilyen természetes hatáson alapuló, altatás nélkül végzett fiatalító módszerről van szó.

_MG_7527

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft