női önbizalom

Nem könnyű egészséges önbizalommal rendelkezni, ha valakit sosem bíztatnak, bátorítanak, ha mindig csak visszahúzzák. Azonban nincs reménytelen helyzet! Minden önbizalom megmenthető!

Anita azért fordult hozzám, mert úgy érzi, képtelen elérni vágyait, nem bízik a saját erejében.

„Sajnos gyerekkoromban nem dicsértek, nem inspiráltak. Ezért gátlásos vagyok, ha valamibe bele akarok kezdeni, elbizonytalanodom. Sajnos a férjem sem segít.”

Az önbizalma megerősítésének első lépése az, hogy a fentieket tudomásul veszi. Azért kell komolyan venni a kimondott önjellemzést – „nekem nem sikerülhet semmi”; „nem dicsértek sem inspiráltak”; „ gátlásos vagyok, ha valamibe bele akarok kezdeni” –  mert az önbizalmat csak ezen képzetek legyőzésével szerezheti vissza.

női önbizalom

Hogyan kell gondolatot legyőzni?

Először is el kell képzelni azokat a helyzeteket, amikor végre valóra válnak az álmai. Azt az érzést keresse meg. Az ilyen tervek szövögetésére a legjobb módszerek egyike a meditáció, vagy a relaxáció – azaz a belső csendben önmagára való figyelés, vagy az önmagával való párbeszéd.

Az elmélyült állapotban a „nekem nem sikerülhet semmi” negatív gondolatra, adjon pozitív választ. Győzze le ezt a gondolatot – gondolatban! Hogyan? Hát úgy, hogy az eleinte apró célkitűzéseket valósít meg. Az Önbizalmat lassan és odafigyeléssel, sőt módszeresen lehet csak visszaépíteni. Ezért érdemes először könnyebb célok megvalósításával kezdeni. Ez lehet valami régi elmaradás: egy könyv elolvasása, egy tanfolyam elvégzése, egy szoba egyik falának letapétázása… Vigyázni kell, hogy a célok ne essenek messze a realitásoktól.

Az elvégzett apró feladatról ne beszéljen másoknak, tartsa meg magának – eleinte – és örüljön magában a sikereinek. Mindenekelőtt magának akarjon megfelelni a saját értékrendje szerint és ne másnak. A másoknak való megfeleléssel az a baj, hogy nagyon kiszolgáltatja önt olyan „másoknak”, akik nem biztos, hogy értékelik az erőfeszítéseit, egyszerűen mert mások…

női önbizalom

Lehet ő a férje is, akiről úgy érzi, nem támogatja. Majd fogja! Idővel. Miért? Mert a visszaszerzett önbizalom, azaz a lelke legmélyén visszaszerzett saját önbecsülése kisugárzik, és sok mosolyt csal majd az arcokra. Mert, aki rendben van magával, annak minden nap egy élmény. Hajszálnyira van ettől. Én tudom!

Önnek is figyelmébe ajánlom két könyvemet! Javaslom, hogy olvasás közben mindenképpen végezze el ÍRÁSBAN a könyvekben található önbizalom és személyiségfejlesztő gyakorlatokat, úgy a leghatásosabb, és azokon keresztül ismerje meg jobban saját magát és az Ön körül élő embereket. A könyvben leírtak sokat segíthetnek az önbizalom fejlesztésében és a mindennapi motiváció meglelésében.

Ha bármilyen kérdése van, nyugodtan írjon nekem, és szívesen várok minden visszajelzést is!

Jó olvasást!

Kitartást és fejlődést kívánok,

Marozsák Szabolcs

Női önbizalomedző

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft