Szánj több időt magad kényeztetésére!

Összeállítottam egy önbizalom-tesztet, amelyet több ezer hölgy töltött ki; a kérdéssorral arra kerestem választ, hogyan értékelik a nők életük egyes területeit. Az egyik legalacsonyabb pontszámot az önmaguk kényeztetésére szánt idő és pénz kapta: 10-ből mindössze 4,22-t. A válaszadók szerint többek közt azért nem jut erre elég idő, mert „a nőket arra nevelik, hogy másokért éljenek”; túl önzetlenek vagyunk, pedig néha önzőnek is kellene lennünk; illetve sokkal inkább a gyermekeinkre költjük a pénzt, mint saját magunkra, pedig az önmegvalósítás igenis fontos.

Szánj több időt önmagad kényeztetésére

Minden hétre jusson egy kis kényeztetés

Női önbizalomedzőként természetesen megértem, hogy sok nőnek manapság nincs elég pénze és ideje arra, hogy kényeztettesse magát és a testét. Nem is szeretnék olyan közhelyekkel élni, mint hogy „mindenkinek arra van pénze és ideje, amire akarja”, mert sajnos valóban igaz, hogy kevesen engedhetik meg maguknak a luxust. Azonban ennek ellenére is meg kell tudnunk oldani valahogy, hogy minden hétre jusson belőle egy kicsi – bármit is találunk ki, nem kell, hogy drága legyen; a lényeg az, hogy időről időre legyen egy olyan nap vagy legalább egy este, amikor csak magunkkal foglalkozunk. Csinálhatunk bármit, ami egy kicsit is különleges, ami nem jellemző a hétköznapokra, és ami kizárólag arra szolgál, hogy mi jól érezzük magunkat.

A barátnőkkel is összefoghatunk

Érdemes összefogni a barátnőkkel, megbeszélni, hogy minden hét egy meghatározott napján összejövünk egyikünknél, és tartunk egy „csajos estét”. A program szabad: a lényeg, hogy mi magunkról szóljon, és ne zavarjanak meg benne se férjek, se gyerekek. De akár egyedül is eltölthetjük ezt a heti pár órát: vegyünk egy forró fürdőt és relaxáljunk; kucorodjunk össze a kanapén egy jó könyvvel és egy csésze teával; vagy ha egy kicsivel több pénzt tudunk erre szánni, menjünk el egy szépségszalonba, masszázsra, pedikűröshöz vagy szaunázni.

Önbizalom teszt

Írjuk be a naptárba a saját magunkkal eltöltött estét

Ne legyintsünk a felvetésre, mondván, egy feleség vagy anya nem engedheti meg magának, hogy csak saját magával foglalkozzon. Amire szükség van valamilyen szintű önmegvalósítás, ennyi mindenkinek jár: vegyünk erőt magunkon, és szakítsunk rá időt akár mások rosszallása ellenére is; ne hagyjuk, hogy a mindennapok monotonitása maga alá gyűrjön. Tervezzük meg előre az önmagunkkal eltöltött estéket, írjuk be a naptárunkba mint programot, és vegyük is komolyan – akár egy színházi előadást vagy egy munkamegbeszélést. Előbb-utóbb szeretteink is elfogadják majd, hogy időnként egyedül szeretnénk lenni – hiszen velük is sokkal jobban tudunk bánni úgy, ha kiegyensúlyozottak vagyunk.

Egy izgalmas könyv olvasása is remek program lehet, pláne, ha közben fejlesztheti is önmagát, új célokat találhat, valamit az önmegvalósítás folyamán is nagy szerepet tulajdoníthatunk neki. Ezért, ha szeretne kikapcsolódás közben fejlődni, akkor rendelje meg a könyvet>>>

A női önbizalom titkos tükre

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft