Kedves hölgyeim, az év végéhez közeledve, ahelyett, hogy kicsit lelassulnánk, önmagunkkal foglalkoznánk és számot vetnénk az elmúlt esztendővel, egyre többen a tökéletes ünnep hajszolását választjuk.  Nemcsak az ajándékok beszerzésére gondolok itt, hanem arra, hogy szinte teljesíthetetlen elvárásokat kreálunk az ünnepi időszakot megelőző hetekre magunk felé. A legszebb, a legtökéletesebb ruha, frissen vágott, festett haj, köröm, smink, kreatívan csomagolt meglepetések, megszámolhatatlan sütemény verzió készül a konyhában, gömbök, izzók, fényfüzérek, angyalszárnyak és gyertyák lepik el a lakásokat. Természetes, ha úgy érezzük, hogy az ünnepnek meg kell adni a módját és különlegessé kell tennünk, hiszen ünnepek nélkül üres hétköznapokat élnénk csak. De nem lehet, hogy ezt kevesebb hajsza árán is meg lehet élni? Nem lehet, hogy a lelkünket kellene először ünneplőbe öltöztetni és végiggondolni, hogy mi tesz boldoggá minket ahelyett, hogy követjük mindazt, amit a média ránk próbál erőltetni? Mindenhol a legtrendibben díszített karácsonyfákat, sokfogásos ünnepi vacsoraasztalt, gyönyörűen felöltözött családok képeit mutatják nekünk. De ez nem jelenti azt, hogy ezt minden áron követni kell, hogy ezek nélkül a mi karácsonyunk nem lehet meghitt, békés és egész!

Az elég az új sok

Fontos, hogy lássuk, hogy a televízió és a social media egy idealizált világot mutatnak nekünk. Itt folyamatosan azzal találkozunk, hogy a boldogság forrása a sok ajándék, a rengeteg féle étel és a nagycsalád, vagy az idilli párkapcsolat. Játsszunk el gondolatban ilyenkor azzal, hogy vajon mit csinálnak az ilyen képeken szereplők azzal a rengeteg mindennel, amit a karácsony köré halmoznak? Tényleg szükségük volt minderre?  Ezeknek a szereplőknek a boldogsága biztosan egyenesen arányos az ajándékok számával?  Nem gondolom kedves hölgyeim, hogy egy szívhez szóló apróság, vagy egy igazán személyre szabott meglepetés vagy az együtt töltött idő ne okozna nagyobb örömet a minél több és minél drágább dolgoknál.

Ön várja az ünnepet?

A Facebook oldalamon feltettem egy kérdést ismerőseim körében, mert kíváncsi voltam, hogy mennyire várják valójában a karácsonyt. Érdekes tapasztalás volt számomra, hogy a „Nem annyira várom” és a „Nagyon várom” válaszok közel azonos számú szavazatot kaptak. Vagyis egészen sokan érzik már megterhelőnek a szeretet ünnepe köré kreált őrületet. Mégis mit lehet tenni ebben a helyzetben? Mit tehetünk annak érdekében, hogy megéljük a meghitt, békés ünneplés örömét, ami valódi örömöket rejt?

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Ne menjünk bele a játékba

A helyzet az, hogy az idilli ünnepi képet magunk is hajlamosak vagyunk tovább torzítani, mindig jobbat és többet akarván a tavalyi felhajtásnál, frusztrálva ezzel másokat és magunkat is. Próbáljunk meg engedni egy kicsit az igényeinkből, a menüsor hosszából, az újabb díszek és izzók beszerzéséből és hagyjuk meg másoknak a görcsösen üldözött tökéletesség utáni hajszát. Lehet, hogy először érezni fogjuk a nyomást, amiatt, hogy kiszállunk ebből az őrületből, de aztán mégis közelebb kerülhetünk az áhított, békés és boldog ünnep megéléséhez.

Szánjunk magunkra időt

Ha képesek vagyunk időt szánni saját magunk megismerésére és elfogadására, megtalálhatjuk a saját örömforrásunkat ez által a boldogságot, amire mindennél nagyobb szükségünk van. Az ünnepeket, a szabadságot, a pihenést használjuk arra, hogy végre meglássuk mi az, ami energiát hoz az életünkbe. Az év végi időszak tökéletes arra, hogy nyugodtan és alaposan átgondoljuk mit is szeretnénk elérni az újesztendőben.

Ünnepi újévi fogadalmak

Arra is kíváncsi voltam az elmúlt időszakban, hogy Önbizalomedző oldalamat követő hölgyek, hogy állnak az újévi fogadalmaikkal? Természetesen azt szerettem volna kideríteni, hogy mennyire állnak tudatosan a terveik megfogalmazásához? Itt is meglepett az eredmény, hiszen a „Vannak terveim és teszek is értük” és az „Inkább reménykedem” válaszok között szinte azonos volt a megoszlás.

Használja ki az ünnepi időszakot az aktív tervezésre!  Fontos átgondolni, hogy mi történt Önnel és a családjával ebben az évben és levonja a megfelelő következtetéseket. Így egyszerűen látni fogja, hogy mit csinált jól, ezt érdemes folytatnia és mit csinált rosszul, amit lehetőleg ne vigyen tovább az újévbe. A tervezésben és terveink megvalósításában a Női önbizalom titkos tükre című könyvemben olvasható technikák gyakorlati támogatást nyújtanak, így az újévi fogadalmak is elérhető közelségbe kerülnek.Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Olvassa el könyvemet, hogy közelebb kerüljön álmai megvalósításához és ajándékozzon meg vele valakit, akiről tudja, hogy szüksége lehet önértékelése megerősítésében!

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft