Egy kedves Teszt-kitöltő munkahelyi problémáinak megoldásához kért segítséget.

“Üdvözlöm Szabolcs. Kitöltöttem az Önbizalom Tesztet, az értékelésben ez áll: “Amennyiben szeretné önbizalmát fejleszteni, írjon egy listát azon emberekről, akik többször kritizálják, negatívan minősítik Önt. Törekedjen arra, hogy ezekkel az emberekkel minél kevesebbet érintkezzen, a negatív véleményeket pedig tartsa magától távol. Ön képes arra, hogy boldog legyen, de ezek az emberek akaratlanul vagy tudatosan megnehezítik a sorsát.” Mit tehetek, ha ezek az emberek a munkahelyemen vannak? Ezért nem tudom azt megoldani, hogy távol tartsam őket, mert napi kapcsolatban vagyok velük.”

Ha a Tesztjére ez az értékelés kapta, az nem véletlen. Azt jelenti, hogy ön valószínűleg az átlagnál is érzékenyebb arra, JELENLEG, hogy a önt körülvevő  emberek milyen véleménnyel vannak magával kapcsolatban, mit és hogyan mondanak. Ez egy nagyon érzékeny helyzet, ne vegye félvállról, mert tudattalanul, vagy részben érzékelve ezek a leértékelő, elmarasztaló vélemények, megnyilatkozások önnél komoly negatív érzelmi hullámokat keltenek. Biztosra veszem, hogy sokszor érzi magát lehangoltnak, kedvét veszítettnek. Ennek egyik elsődleges oka, hogy környezete ilyen hatással TUD lenni önre.

Az első, amit tehet, hogy csökkentse ezt a hatást, az önbizalomedzés lényegi alapja, hogy tudatosabb és bölcsebb tervezéssel gondolja végig, hogy mely életterületén mit szeretne elérni és alkosson erre egy reális, megvalósítható akciótervet, vegye az erőt, hogy nap, mint nap dolgozzon ezen és így sok örömhöz juthat, hiszen az öröm a kis és nagy célok megvalósításának sikeréből származik. Ezzel csökkentheti azt a súlyos negatív érzést.

A másik, hogy amint lehet, szabaduljon meg ettől a munkahelytől. Keressen olyan új munkát – és ez legyen akár az anyagiakat is megelőzve az elsődleges tényező -, ahol egy kedves, egymásra figyelő, együttműködő közösség van. Ahol az emberek rejtett, vagy nyílt kritika helyett inkább segítik, támogatják egymást. Tudom, hogy ez nem könnyű manapság, de az ön számára ez létkérdés. Ne hagyja magát “eltiporni”, váltson, mielőtt ez nem lesz késő. Legyen erős, mindkét lépést tegye meg a saját és családja érdekében!

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft