Lippai Marianna neve Neked is biztosan ismerősen cseng. Marianna írónő, az ÉLETKEdv nevű oldal tulajdonosa, aki előadásaival emberek százainak viszi el a pozitív életszemléletét, és akinek élete legnagyobb tragédiájából sikerült felállnia.
Marianna ugyanis öt és fél évvel ezelőtt elvesztette a kislányát, aki halálos beteg volt. Ő azonban nem engedte, hogy ez a sokak által feldolgozhatatlan veszteség rányomja bélyegét az életére, úgy döntött, talpraáll. Be is tartotta a magának tett ígéretét,ma már emberek ezreinek ad hitet szavaival.

Mottója : “Nem a világ létezik körülöttem, hanem én létezem a világban. És a jó léttől, valamint a jó létezéstől szerintem nem is kell több. Hiszek abban, hogyha ezt megértjük, az önbizalmunk is visszatér. Tudj a saját szemedbe és a tükörbe is belenézni, ez a legfontosabb! “

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

-Munkád célja az embereknek segíteni abban, hogy szeretet uralkodjon az életükben. Miért ezzel foglalkozol? Honnan jött/jön ez a késztetés?
Azt gondolom, hogy alapjáraton működöm így. Szeretek szeretetet adni. Szeretem az embereket. Mindenkit. Mindegy, hogy szegény, gazdag, beteg, sérült, öreg vagy éppen fiatal. Vallom azt, hogy amit adsz, azt kapod vissza. De tudod úgy kell adnod, hogy önzetlenül,- legyen szó akár szeretetről, pénzről, segítségről, tárgyi ajándékról vagy bármi másról,- a lényeg, ne várj vissza semmit. Nagyon sokan nem tudnak feltétel és viszonzás nélkül adni és szeretni, és csodálkoznak, hogy nem kapnak vissza semmit. Azt azért tudni kell, hogyha adsz valakinek, sose attól kapod vissza. Szeretném az emberekkel megértetni, hogy az életben mindennek a mozgatórugója a szeretet.

-Hogy látod azoknak a hölgyeknek az állapotát az önbizalom tekintetében, akikkel nap mint nap találkozol?

Sajnos nem tudok jó hírekről beszámolni. Nem tudom, hogy a világ teszi-e velük, bár biztosan ez is befolyásoló tényező,- mégis szerintem az egyénnek van nagyobb szerepe abban, hogy vakon és tudatlanul követjük a világi trendeket és butaságokat. Amerre visz a világ, mi arra megyünk. És sajnos ebben abszolút negatív szerepe van a médiának is, mert folyamatosan arra késztetik a nőket, és mostmár a férfiakat is , hogy tökéletesek legyenek. Hihetetlen és teljesíthetetlen elvárásokat sulykol belénk a média. Elvárják azt, hogy legyél 50 kiló, mert most az a menő, legyenek nagy melleid és még sorolhatnám, hiszen nem vagy úgy jó ahogy vagy. Abban persze én sem hiszek, hogy úgy fogadd el magad ahogy vagy, mert ez megint csak egy tévhit. Tudj úgy belenézni a tükörbe, hogy tényleg jól érzed magad. Az embernek a saját maga világát kell kiépítenie, és a saját világában kell jól éreznie magát. És leküzdeni azokat a hamis trendeket amiket a világ elvár tőle. Nem a világ létezik körülöttem, hanem én létezem a világban. És a jó léttől, valamint a jó létezéstől szerintem nem is kell több. Hiszek abban, hogyha ezt megértjük, az önbizalmunk is visszajön.

13045693_258982921116169_1939596054_n

 

-Miért fontos szerinted, hogy egy nőnek legyen önbizalma?
Ha egy nőnek van önbizalma, övé a világ. De tényleg. Akkor másképp tud bánni a saját gyerekével, az édesanyjával, a férjéről nem is beszélve. Hiszen a gyereked is úgy nő fel, amit tőled lát. Ha van egy önbizalomhiánnyal küzdő anya, aki saját magát sem fogadja el, akkor nem tudja az önbizalom felépítésének folyamatát a gyerekének sem megtanítani,- ami által óriási hátrányt okoz neki. Összhangban kell lennünk a saját gyermekünkkel, és példamutatással szinte észrevetlenül tolni őt a jó irányba.

-Látom, hogy amit csinálsz és mondasz az embereknek, az szintén abba az irányba hat, hogy nagyobb legyen az önbizalmuk. Így végtére is hasonló célon fáradozunk,nem?
A válaszom erre, majdnem! :) Én elsősorban az életszeretetre sarkallom a követőimet. Szerintem ha valaki nem szereti az életet, önmagát sem szereti. Az életben ugyanis annyi minden van amit lehet szeretni. Szeretettel lehet ránézni egy fára, egy falevélre, egy embertársunkra. És mindegy, hogy a szeretet épp nem kapjuk vissza a másiktól, az érzés úgyis minket fog építeni. Ez az oka, hogy “csak” a második helyre sorolnám az önbizalomépítést,mint célt vagy hivatást. Érzem az emberekben amikor rádöbbennek, hogy az élet mennyire törékeny és milyen rövid,- így meg kell tanulnunk ezt elfogadva élni.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

A Mariannával készített interjúm során rájöttem, hogy milyen keveseknek sikerült és sikerülhet az, hogy életük tragédiájából erőt merítve felálljanak, és menjenek tovább előre, miközben még másoknak is erőt és hitet adnak. Megtisztelő volt egy ilyen életerős, vidám hölggyel találkozni, akinek a mindennapokhoz,- és embertársaihoz való hozzáállása is kiemelkedően pozitív. Ráadásul az önbizalomról nemcsak beszélt, hanem be is bizonyította, hogy egészséges mértékkel rendelkezik is belőle. Köszönöm Marianna a találkozást és az idődet, sokat tanultam én magam is! :)

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft