Van ok féltékenységre az exek miatt?

Női önbizalomedzőként a hölgyek gyakran fordulnak hozzám párkapcsolati problémáikkal. Sokszor teszik fel az a kérdést nekem, hogy normális dolog-e az, ha a férfi tartja a kapcsolatot a volt párjával. Annak, akinek nincs erős önbizalma hatalmas kihívást jelenthet egy ilyen helyzetet kezelni a féltékenység miatt. Előfordulhat, hogy rányomja a bélyegét kapcsolatukra az, hogy a férfi tartja a kapcsolatot az exével. Ilyenkor a hölgyek azonnal elkezdik leértékelni magukat, gyanakodni, féltékenykedni és hasonlítgatni önmagukat a volt partnerhez.

Hosszú kapcsolat utózöngéje

Az, hogy a férfi jóban van a volt párjával lehet természetes abban az esetben, ha hosszú ideig alkottak egy párt és sikerült jó viszonyban elválniuk. A kötelék ilyenkor nem tud megszűnni egyik napról a másikra, időt kell adni annak, hogy csökkenjen, majd végleg elmúljon a ragaszkodás intenzitása.  Ebben az esetben csak ront a helyzeten, ha tiltással és fenyegetőzéssel próbáljuk megoldani a helyzetet.

önbizalom teszt

A szakítás lassú folyamat

Egy kapcsolat lezárása után az érzelmi leválás következik, a kötődés ugyanis nem szűnik meg a szakítással. A pár tagjainak ilyenkor érdemes egy kicsit egyedül lenni, nem ajánlatos azonnal egy másik partner felé nyitni. Meg kell érteni azt, hogy miért lett vége a kapcsolatnak, és mindenkinek látni kell a saját felelősségét. Nem szabad elfelejteni a pozitívumokat sem, amiket a kapcsolat hozott a felek életében. Az érzelmi leválás pár hónaptól több évig tartó folyamat lehet. Függ a kapcsolat mélységétől és a hosszától is. Amíg érzelmek vannak a felek között – pl. harag, düh, szomorúság -, addig nem fejeződött be a gyászmunka. Egy szakításnál ugyanúgy fel kell dolgozni a veszteséget, mint egy halálesetnél. Ennek a folyamatnak szakaszai vannak – a legvégén az egyén képessé válik egy új elköteleződésre. Ha valaki rögtön egy új kapcsolatba kezd, és nem zárja le a régit, nem végzi el a “feladatot”, hanem csak elzárja azt valahová, és később ennek következménye lehet. Ha már közömbösen tudnak egymásra tekinteni a felek, akkor az jelzés lehet arra, hogy mindketten feldolgozták a szakítást.

Mikor gyanús mégis az ex jelenléte

Intő jel lehet, hogy ha a nagyobb hírek kapcsán általában felhívja az exét, hogy elújságolja neki élete fontos történéseit. Persze, ha Ön az első, akivel megbeszéli a problémáit, és akivel megosztja, ha jelentős hírt kap, nem feltétlenül kell bármi rosszat feltételezni. Ha viszont az ex partnerét értesíti előbb, az egyben a fontossági sorrendet is jelezheti. Ilyenkor még erős érzelmi szálak lehetnek jelen a kettőjük kapcsolatában, amit jobb mielőbb tisztázni.

Az elzárkózás általában nem jó taktika, mert kiengedjük a kezünkből az irányítást. Ha beszélgetést kezdeményez az ex kapcsolatról, az segíthetsz partnerének túllépni, és mindez közelebb hozhatja egymáshoz Önöket.

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Lehet, hogy csak képzelődés?

Érdemes megvizsgálni a féltékenység eredetét, amire lehet, hogy a partner igazából nem is ad valódi okot, de Ön szenved a helyzetben. Sok esetben ugyanis a féltékenység a bennünk lévő önértékelési probléma partnerre történő kivetülése. Sok hölgy képtelen hinni magában, ezért, hogy megnyugtassa önmagát a környezetétől vár visszaigazolást. Állandóan elmondatják párjukkal, hogy szépek, szeretetre méltók, vagy, hogy mennyivel különbek az ex partnernél. Ha ez sem segít az önbizalmukon akkor minden ok nélkül elkezdhetnek gyanakodni, hogy a párjuk már nem szereti őket kellőképpen és más nőket vonzóbbnak lát. Ez pedig egyenes út ahhoz, hogy a partner egy idő után valóban okot is adjon a féltékenységre, hiszen nem fogja jól érezni magát egy folyamatosan megerősítést váró vagy gyanúsítgató hölgy mellett.

Ebből is látszik, hogy az egészséges önbizalom az életünk minden területét befolyásolja. Ha úgy érzi szüksége van önbizalma megerősítésére, olvassa el a Női önbizalom titkos tükre című könyvemet, amiből megismerheti azt a módszert, amivel már számos hölgynek segítettem egészségesebb önértékelést felépíteni.

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft