Azt teszi, amit helyesnek gondol, akkor is, ha mások leszólják érte. A céljai érdekében vállalja a hosszabb, göröngyösebb utat. Ha menet közben hibázik, azt elismeri, tanul belőle és tovább megy az úton. Mer kockáztatni. A sikerért járó elismerő szavakat örömmel fogadja, miközben tudatában van annak, hogy mennyi munkája van az elért eredményben. Ezek az állítások igazak Önre is? Akkor Ön egy igazán magabiztos nő!

Női önbizalomedzőként azonban leggyakrabban ezek ellenkezőjével találkozom, sokak számára az ilyen határozott viselkedés nem magától értetődő, sőt leginkább ijesztő és elképzelhetetlen. Azok a nők, akiknek kevés az önbizalma, általában hajlamosak a komfortzónájukon belül maradni, mivel rettegnek a kudarctól és a kockázatvállalástól.  Ráadásul képtelenek elismerni saját sikereiket, nehezen fogadják a dicséretet, általában egy „Semmiség, erre bárki képes lett volna” válasszal hárítják el a bókokat.

Miért fontos az önbecsülés?

Nem is gondolnánk elsőre, milyen sok dolgot befolyásol ennek a tulajdonságunknak megléte vagy hiánya. Az életünk szinte minden területét befolyásolja az, hogy mekkora önbizalommal vágunk bele a feladatainkba és hozzunk meg döntéseinket. Befolyásolja a párkapcsolatunkat, a karrierünket, kihat a gyereknevelésre. Meghatározza, hogy hogyan viszonyulunk a környezetünkben élő emberekhez, egy-egy problémához, vagy feladathoz. Bátran szembenézünk a kihívással, vagy csendesen összehúzzuk magunkat és megvárjuk, amíg valahogy magától „megoldódik” minden?

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Nézzen bele önbizalma tükrébe!

Ha csökkent az önértékelésünk, akkor ez a tükör egy torz képet fog mutatni. A félelmeinket és a korlátainkat fogjuk látni, ez a kép folyamatosan azt fogja sugallni, hogy: „kevés vagy hozzá”, „nem vagy elég jó”, „úgysem tudod megcsinálni”.
Ha ezt el is hisszük, akkor belelépünk a saját csapdánkba, hiszen egy idő után már csak azokat a dolgokat vesszük majd észre, amelyek ezeket az állításokat alátámasztják. Amikor helyén van az önértékelésünk, akkor reális képet látunk ebben a tükörben. Mivel tisztában vagyunk saját képességeinkkel, a bennünk rejlő lehetőségeket és az erősségeinket fogjuk előtérbe helyezni. Ezekkel a gondolatokkal nézünk a kihívások elé: „Meg tudom csinálni!”, „Kihozom magamból a maximumot!”, „Sok kihíváson túl vagyok, ez sem lehet akadály!”
A magas önbecsüléssel rendelkezők boldogabbnak érzik magukat, mint az önmagukat kevesebbre tartó társaik. Egy kutatás azt is kimutatta, hogy a magas önbizalommal rendelkezők nagyobb eséllyel épülnek fel egy súlyos betegségekből, és a munkában elért sikerek is összefüggenek önbecsülésünk mértékével.

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

Állítsa helyre önbizalmát!

Az önbizalom nem szerencse kérdése, nem egy kivételezett csoport kiváltsága, akik úgy jöttek a világra, hogy minden helyzetben bíznak magukban. Az önbizalom kapcsán mindig az a legfontosabb kérdés, hogy miért tűnt el, és mit kell tenni, hogy visszanyerhessük? Ez a tulajdonság is visszanyerhető és fejleszthető, amire számos technika áll rendelkezésre. Az első lépés azonban felismerni, hogy ezen a téren fejlődésre van szükségünk. Az pedig megint csak elhatározást kérdése, hogy elkezdünk-e dolgozni is annak érdekében, hogy megerősítsük önbecsülésünket. Kitartó munkával a siker és a változás nem marad el. Az önbizalom felépítéséhez azonban időre és türelemre van szükség.

Női önbizalomedzőként folytatott munkám során kidolgoztam egy egyéni módszert, amivel hatékonyan segítek a hölgyeknek. Azt vallom, hogy ha önbizalom van, minden van! Hiszen az élete számos területén pozitív változást és fejlődést eredményez, az egészséges önértékelés visszaállítása.
Olvassa el A női önbizalom titkos tükre című könyvemet és ismerje meg az önbizalomhoz vezető út lépéseit.