Sok nőnek okoz nagyobb gondot a szakításon való továbblépés, és teljes felépülés. Ilyenkor súlyos önbizalom problémák lépnek fel, és néhány esetben akár depressziós tünetek is. Cikkünkben megosztjuk egy Hölgy történetét, és azt is, hogyan kezelheti ezt a helyzetet, ha hasonló cipőben jár Ön is!

8 hónapja megcsalt és elhagyott a párom, azóta sem bírtam kiheverni. Igazából nem tudom mi az, amit nem tudok kiheverni. Talán Ő hiányzik, vagy az bánt, hogy eldobott magától, vagy úgy érzem nélküle senki vagyok és semmit nem érek el. Talán mindegyik együtt. A szakításunk után 2 hónappal megismerkedtem valakivel, azóta is együtt vagyunk. Szinte mindenben hasonlóak vagyunk, jól is érezzük magunkat együtt, de mikor nincs velem, teljesen összeomlok. Nem tudok a munkámra figyelni, nem tudok fejlődni semmiben, se munkában, se lélekben, az emberi kapcsolataim leépülnek. Akarok jobban lenni, de mintha a körülmények ezt nem akarnák. Tehernek érzem az életem, nincs életkedvem, célom sem. Közben úgy érzem, hogy az exem sokkal jobb és szebb életet fog élni, mint amit én valaha is elérhetnék. Holott Ő vert át és elvitt rengeteg pénzt. Mit tegyek? Nem akarok élni jelenleg. Előre is köszönöm.

Szilvia

Egy ilyen történetet bizony nagyon nehéz lehet feldolgozni, de magunkba kell néznünk, nem-e mi, saját magunk generáljuk a szenvedésünket! Kényelmes, és kézenfekvő út ezekben az esetekben az, ha megadjuk magunkat a szenvedésnek, hiszen az ember ilyenkor nem igazán találja a helyét. A Hölgy esetében is ez a jelenség következett be. A levelében írt kifejezések arról árulkodnak, hogy elveszítette Önbizalmát, aláveti magát a kapcsolatainak. Az életében lévő férfiak véleménye és viselkedése határozza meg saját magának a megítélését. Ez összességében kapcsolatfüggőségre is utal, amivel nagyon kiszolgáltatottá teszi a helyzetét. Az „elhagyott a párom”, „nélküle összeomlok”, „nem tudok fejlődni”, „nélküle senki vagyok” kifejezések arra utalnak, hogy saját magát hátrébb rangsorolja egy kapcsolatban az egészséges azonos szintű, partneri szerepekhez képest. A jó-hír az, hogy van kiút!

Töltse ki a díjmentes Önbizalomtesztet

A körülményeit most kicsit rosszabbul éli meg, de higgye el nekem, hogy ez csak az Ön fejében van így. A környezet maximum annyit lát, hogy szerelmi bánata van, és folyamatosan terrorizálja saját magát a volt párja életével. Csak Ön látja a helyzetét sötétebbnek, mint amilyen. Ez az a pont, ahol viszont változtatni kell és lehet is! Vissza kell állítania önbecsülését! Ez egy tanulható, visszaszerezhető képesség, csak keményen kell dolgoznia rajta. A mostani nehéz helyzete, a majdani boldogságának része! A fokozatosan és lelkiismeretesen elvégzett lelki munka eredménye minden esetben sikerre viszi azt, aki erre az útra lép.

Női önbizalom titkos tükre – Önbizalom fejlesztő könyv megrendelés

Az Önbizalom tehát tanulható és az „agymanók” elcsendesíthetők. Egyetlen egy esetben nem maradnak csöndben, ha nem akarja. Ha bele akar süllyedni az áldozat, a mártír rendkívül hálátlan szerepébe.

 

Jelölje ki a célját, és bizonyítsa be, hogy menni fog! Ne az exének, hanem saját magának! Ha a fentiek alapján megváltoztatja a hozzáállását, akkor visszatér minden, a munkakedve, a sikerek, a barátok és a szerelem is!

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft