válság

Ebben a cikkben szeretném megosztani egy Hölgy történetét, aki a segítségemet kérte, hiszen sokan mások is hasonló helyzetbe kerültek a koronavírus járvány által okozott válság hatására, akik a cikkből iránymutatásra lelhetnek.

 

“Segítség miatt fordulok  Önhöz. (Imádom az oldalát, rengeteg erőt kaptam és kapok most is az idézetekkel.. ️) Ugyanis 32 hétre szültem császármetszèssel, de sajnos a kicsi fiam nem élte túl. Emiatt szeretnék kérni segítséget. A temetés sajnos elvitt mindent, a maradék pénzünket is. Dolgozni most jelenleg nem tud a férjem az egészségügyi állapotom miatt, meg ő rendezi a dolgokat is. Anyagi támogatásra lenne szükségem, élelmiszerre, pelenkára, törlőkendőre és mosószerre, fiús játékokra. Egy gyermeket nevelünk, most töltötte február 28-án az egy évet. 4-es, 5-ös pelenkát hord, 86 a ruhamérete. Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget! Sajnos az alapítványok nem támogatnak a vírus miatt vagy nem a közelbe vagyok.. Minden jót kívánok Önnek!”

válság

Sajnos szembe kell néznünk azzal, hogy egy válság ilyen mértékben is hatással lehet az életünkre, hogy a jóléttel, a fizikai életben maradással kapcsolatos aggodalmaink kerülnek előtérbe. Hiszen ebben a helyzetben sem áll meg az élet, és sajnos bármi megtörténhet, ami esetlegesen halmozza a krízisállapotot az életünkben.

válság

Ebből is láthatjuk, hogy sokkal nagyobb gondok is lehetnek ennek hatására, mint a betegségtől, az elbocsátásoktól való félelem. Heteken belül tömegessé válhat az, hogy az emberek nehéz helyzetbe kerülnek. Nem mehetünk el ezek a dolgok mellett, hiszen ez egy komoly csapás.

 

Amikor valaki ilyen helyzetbe kerül, az megnyomorítja az önbecsülését, ami még inkább megnehezíti az ebből az állapotból való kilábalást. Ráadásul ez a hatás nem csupán addig tart, amíg a helyzet enyhülni nem látszik, hanem ennél sokkal hosszabb távú következményei vannak a lelkiállapotunkat tekintve, az emberekben megmarad a félelem, a bizonytalanság, és az önértékelés hiánya.

válság

Éppen ezért fontos ezekben az időkben kiemelten az, hogy néha magába nézzen, erősítse meg saját magát, próbáljon pozitív maradni, amennyire csak lehet egy ilyen súlyos helyzetben, és előre tekinteni, a megoldásokat keresni az életében, akármennyire is nehéz.

 

Marozsák Szabolcs

Női önbizalomedző

 

4990 Ft helyett

4450 Ft

4990 Ft helyett

4450 Ft

9980 Ft helyett

8000 Ft