Egyik kedves olvasóm levele adta a mostani cikk témáját. Diána arról mesélt nekem, hogy minden új helyzetben úgy érezte, megbénítja a félelem, ilyenkor nem tudta önmagát adni, nem tudott érvényesülni. Egyrészt magától az új szituációtól rettegett, másrészt meg saját magától, hogy meg kell mutatnia magát, belső énjét. A félelem eluralkodott rajta.

A félelem teljesen visszafogta őt abban, hogy új emberekkel ismerkedjen meg,  és hogy egy új társasággal együtt elmenjen szórakozni, vagy egyéb hasonló programra.

Inkább lemondott ezekről a dolgokról, kimaradt belőlük, mert azt érezte nem elég jó, nem érdekes vagy izgalmas személyiség annyira, hogy egy új ember, egy új társaság kedvelje őt és feloldódjon a körükben. Ha mégis elment egy ilyen eseményre, akkor feszengett, nem érezte jól magát, és korán haza is ment.

Ő maga is nagyon jól tudta, hogy ez bizony menekülés a félelem és a saját helyzete elől.

És bár az adott szituációt hátra tudta hagyni, a félelmét nem, hiszen az benne élt, belőle táplálkozott. Nem bízott eléggé magában ahhoz, hogy vállalja a saját személyiségét.

Ez a feszengés az élet minden területén kísértette, ezért sokszor háttérbe szorította saját magát. Például egy állásinterjún feszélyezve érezte magát, nem tudta megmutatni, hogy valójában milyen rátermett az adott állásra, és hogy szakmailag mennyire kompetens a meghirdetett pozícióra. Ezért egy ilyen interjú helyzetben is alul maradt. És bár ő is tudta, hogy neki való lenne az adott munkakör és megállná a helyét, végül persze nem ő kapta meg az állást, mert nem volt elég magabiztos ahhoz, hogy mindezt megmutassa.

Ugyanez volt jellemző a párkapcsolat, az ismerkedés terén is. Belül mindig sikítoztak benne azok a gondolatok, hogy “nem vagyok elég jó”, “nem vagyok szerethető”, “nem kellek majd”.

Vagyis megint mi történt? A saját félelme legyőzte az önbizalmát, vagyis Diánát.

Ez ellen akarta felvenni a harcot, ezért keresett meg engem, vette meg a könyvet és utána már egy egészen más hangvételű, igazi önbizalomról árulkodó levelet kaptam tőle, miben hűlt helye se volt félelemnek.

A könyv elolvasása, a tesztek és gyakorlatok elvégzése után Diána rádöbbent arra, hogy az új helyzetek, az új emberek és egy új férfi megismerése okozta pánikot igenis le tudja győzni. Vagyis Diána elkezdett hinni saját magában.

“Úgy érzem most tényleg elfogadom magamat úgy, ahogy vagyok. Nem félek új társasággal beszélgetni, meg tudok nyílni előttük. És ami a legjobb, hogy azt érzem pozitívan állnak hozzám, ezek visszajelzések pedig végtelenül jól esnek, és megerősítenek.”Nem tudtam megnyílni, legyőzött a félelem

Diána esete bizonyítja a leginkább, hogy csak az első lépés igazán nehéz. És, hogy a félelmet, az önbizalomhiányt csak mi magunk győzhetjük le!

Természetesen ehhez kell egy kis segítség.

Hiszem, hogy Önnek is tudok segíteni, ha hasonló érzésekkel és félelmekkel küzd, mind Diána. Aki azóta magabiztosan meri felvállalni saját magát a világ előtt. Lépjen ki Ön is a világ színpadára, erősítsük meg együtt az önbizalmát!

Kezdje az első lépéssel, olvasson bele a könyvbe, hiszen nagy felismeréseket hozhat.

Érdekel a könyv>>>

Nem tudtam megnyílni, legyőzött a félelem