„Barátság extrákkal” – fájdalmas lehet a vége? - Női Önbizalomedző

Mindenki ismeri a „barátság extrákkal” típusú kapcsolatokat. Ez a fajta viszony kimondottan vonzó lehet, ha szeretnénk  biztonságos közegben kielégíteni a szexuális vágyainkat, miközben függetlenségünket is maradéktalanul megőriznénk. Ezek a kapcsolattípusok ideig-óráig kényelmesek, ám aztán kifejezetten kockázatossá válhatnak.

De hogyan is néz ki egy ilyen kapcsolat a gyakorlatban? És milyen veszélyt tartogat magában? Nézzünk kicsit a dolgok mélyére!

Több mint barátság, kevesebb mint párkapcsolat – hogyan néz ki egy ilyen viszony?

Erős fizikai vonzerő, kellemes beszélgetések, szenvedélytől túlfűtött éjszakák– ezek a legfőbb jellemzői a „barátság extrákkal” kapcsolatoknak

Kereszteződik a barátság és a párkapcsolat, az egyensúlyt azonban nem könnyű megtartani. Ezt az is nehezíti, hogy a felek többnyire elzárkóznak a szabályok és keretek megvitatásától, mivel az ellentmond a kötöttségek és elköteleződés mentességnek. Sokféle konfliktus jelenhet meg ezekben a kapcsolatokban, de automatikusan a viszony természetéből nem feltétlenül következnek károsodások, illetve az önbizalomszint romlása.

Fájdalmas lehet a vége?

A gond csak az, hogy minél jobb együtt beszélgetni, viccelődni, időt tölteni és szexelni, annál biztosabb, hogy az egyik fél hamarosan többet szeretne. Hiszen ha belegondolunk, éppen ezek a jó párkapcsolat alapjai. 

Ugyanazzal az emberrel többször szeretkezni, és az idő előrehaladtával semmit sem érezni iránta, nem természetes folyamat. 

Valamennyi érzelem tehát biztos, hogy ki fog alakulni – ha nem is szerelem, de valamiféle kötődés biztosan megjelenik. 

Ennek ellenére egy évnél tovább nagy eséllyel nem fog tartani egy ilyen kapcsolat.

Hogy miért? Egész egyszerű a válasz: egy év elteltével minden kapcsolat fejlődik, változik, a párkapcsolatok ilyenkor kerülnek abba a fázisba, hogy a két ember összeköltözik, nyaralást terveznek, és a családjaik is bekerülnek az életükbe. Ezeket mind kihagyjuk a lazább kapcsolatokban, amik így nem tudnak tovább fejlődni.

A fejlődés a „barátság extrákkal” kapcsolatban kimerül a szakításban vagy a végleges barátságban, testi kapcsolat nélkül. De persze arra is van esély, hogy valódi párkapcsolat, igazi nagy szerelem alakul ki. 

A „barátság extrákkal” típusú kapcsolat rombolja az önbizalmat vagy ponthogy építi?

A kapcsolat elején jellemzően mindkét fél szárnnyal, jól érzik magukat a bőrükben, így a magabiztosságuk is növekszik. Ám idővel szinte biztosan sérülés lesz a vége, legalábbis az a fél, aki többet kezd érezni a „barátja” iránt, az biztosan összetörve lép ki a nem mindennapi kapcsolatból. 

A várakozás, hogy „hátha majd egyszer ő is többet érez”, a mardosó kérdés, hogy „miért nem akar többet”, illetve az egyre felerősödő bizonytalanság, hogy „velem van a gond, nem vagyok elég jó”, egyre csak rombolják az önbizalmat. 

Az önbizalom elvesztése az élet minden területére negatív hatást gyakorol. Így a „barátság extrákkal” típusú kapcsolatokkal mindenképp vigyázni kell. Ha pedig már beleesett a legnagyobb hibába és reménytelenül szerelmes, semmiképp se engedje meg azt, hogy ez az önbecsülését ízekre törje. 

Dolgozzon az önbizalma fejlesztésén! A megfelelő módszerekkel akár már rövid időn belül is látványos javulást tapasztalhat. Hogyan? Önbizalomfejlesztő könyveimben egy olyan könnyen alkalmazható, gyakorlati módszert dolgoztam ki, amit lépésről-lépésre alkalmazva, elérhető az egészséges önbizalom és önbecsülés. 

Tegyen azért, hogy önbizalma ne sérüljön, így pedig teljes életet élhessen! →