Tudta? A színek segítségével is növelheti önbizalmát! - Női Önbizalomedző

Sokkal nagyobb jelentősége van a színeknek a mindennapjainkban, mint gondolnánk. Hiszen az életünk minden területén színek vesznek körül bennünket: az otthonunkban, a munkahelyünkön, a természetben. Árnyalatok, amelyek hatással vannak a hangulatunkra, az érzéseinkre, sőt a magabiztosságunkra is. 

Miben segítenek a színek?

A színek varázslatos erejűek: élénkítenek, nyugtatnak, gyógyítanak, növelik az önbizalmat. 

A megfelelő árnyalatok viselésével sokkal nagyobb magabiztossággal vághatunk neki a napnak. Ennek ellenére mégsem szentelünk elegendő figyelmet a színekre. Pedig ha megtanuljuk, hogyan hatnak a különböző árnyalatok, bátran bánhatunk velük, így rengeteg önbizalomhoz juthatunk. 

Ha reggel kevés energiával ébredünk, a színek hatalma sokat segíthet nekünk. Nem kell mást tennünk, csak gondolkozzunk el azon, hogy milyen típusú napot tervezünk, aztán pedig válasszunk egy színt, ami segít elérni az aznapi célokat. 

Minden helyzetben a megfelelő színű viseletet érdemes választani, ugyanis az önbizalmunk feltuningolásában is nagy segítségünkre lehet, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. 

Melyik színnel, milyen hangulatot kelthetünk?

Minden árnyalat mást üzen, más tartalommal bír. Nézzük, hogy a fő színekkel milyen hangulatot kelthetünk! Vajon melyik lehet jó hatással az önbizalmunkra?

A fehér a tisztaság, a távolságtartás, illetve az érzelgősség színe. A legjobb, ha más színekkel kombináljuk, ugyanis önmagában sterilnek, hidegnek hathat. Persze, ha épphogy ezt a benyomást szeretnénk kelteni, bátran meg lehet jelenni csupa fehérben is. 

A narancssárga a nyitottság, az optimizmus és az önbizalom színe, ugyanakkor jelenthet könnyelműséget is. Kitűnő választás, ha a reggel morcosan indul, ugyanis élénkít. Egy munkahelyi megbeszélésen viszont már komolytalannak tűnhetünk benne. 

A piros a határozottság, a szenvedély és az erő színe. Ajánlott csínján bánni vele, ugyanis a túl sok piros feszültséget generál. De a sportoláshoz kifejezetten javasolt a viselete, ugyanis serkenti a mozgás iránti vágyat. 

A kék a belső béke, a barátság és az álmodozás színe. A sötétkék megbízhatóságot, a világoskék pedig könnyedséget sugall. 

A fekete a titokzatosság és az elegancia színe. Ezzel a színnel rendkívül jól lehet játszani, arra azonban figyeljünk, hogy ha tetőtől talpig feketébe bújunk, távolságtartónak tűnhetünk.  

A zöldet nagyvonalúság, biztonság és harmónia jellemzi. Ha zöldet veszünk magunkra, szimpátiát keltünk, de a túl sok zöld már érdektelenséget és közönyt sugall. 

A sárga a siker, az értelem, a logikus gondolkodás kifejezője. Tökéletes recept rosszkedv és fáradtság ellen. 

A barna az egyszerűség, a nyugalom, az elégedettség színe. Hatása épp olyan, akár a csokoládénak: boldogságérzetet nyújt, így nem is tudunk nélküle élni. Stressz ellen rendkívül hatásos. 

A lila egy inspiráló, misztifikáló szín. Támogatja a meditálást, relaxációt, ellazulást. 

És végül a rózsaszín a romantika és békesség színe. Öltözködésben a babarózsaszín valódi kislánynak, a ciklámen viszont magabiztos nőnek mutat. Utóbbi lelkileg is üdítő lehet. 

A színek segítségével rendkívül egyszerűen javíthat önbizalomszintjén. Tegye próbára a színek erejét, tegye meg az első lépést  azért, hogy önbizalmát visszanyerje!