Élete legnagyobb csalódásán esett át? Így élje túl a szakítást! - Szakítás

Kevés fájóbb dolog van egy olyan szakításnál, mint amit a másik fél indítványozott. Függetlenül attól, mi miatt szakított Önnel a párja, az űr, amit maga után hagy, egészen biztosan kínzó. De nem szabad összezuhanni!

El kell hinnie, hogy talpra tudd állni és erősebb lehet, mint valaha. Rengeteg új kaland vár még Önre: felfedezhet új tájakat, tanulhat nyelveket, felerősítheti az elhalványult barátságokat, rátalálhat újra önmagára. Közben pedig talán beköszönt majd az életébe egy új, az igazi nagybetűs SZERELEM! Addig is, van néhány tippünk, hogyan vészelheti át a szakítás utáni nehéz időszakot.

Beszélje ki magából a történteket!

Ne próbálja elfojtani magában a rossz érzéseit, beszéljen, mondja ki, hogy mit érez, mit gondol. Legyen az az édesanyja, a testvére vagy a legjobb barátja, mindig kell valaki, akivel megoszthatja a problémáit, a fájdalmait. A legjobb, ha ez az illető egy olyan személy, akiben egészen biztosan megbízhat.

Dolgozza fel, hogy vége!

Higgye el, ha a másik fél már eljutott odáig, hogy Önnel is közölte döntését, miszerint meg szeretné szüntetni a kapcsolatot, nincs értelme reménykedni a folytatásban. Tudatosítsa magában, hogy a kapcsolatnak vége! Ha abban reménykedik, hogy a férfi meggondolja magát, azzal csak a saját helyzetét nehezíti meg, hiszen ezzel a gondolkodásmóddal lehetetlen továbblépni. 

Szánjon időt önmagára!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy párjuk miatt elhanyagolják a családjukat, a barátaikat, a hobbijaikat, és félresöprik a tervezett jövőbeli elképzeléseiket. Amikor a szerelem elvakítja, a szeretett személy a világ közepe, ám ezzel olykor inkább veszíteni, mint nyerni lehet. Ha Ön is beleesett abba a hibába, hogy elhanyagolta néhány családtagját, barátját, vagy félretette az álmait, akkor épp itt az ideje, hogy változtasson ezen. Ha lefoglalja önmagát és nem a kesergéssel tölti a mindennapjait, garantáltan könnyebben túllendül ezen a nehéz időszakon. 

Adjon időt magának!

Legyen türelmes, adjon elég időt önmagának ahhoz, hogy felépüljön. Tegyen azért, hogy sikerüljön feldolgozni a történteket, hiszen csak így lehet képes valóban túllépni a szakításon. Amennyiben úgy érzi, hogy egyedül nem tud kikeveredni az érzelmi válságból, ne féljen külső segítséghez nyúlni!